Zari
ohodnotit

Potlesk

Applaus

Žánr:
Země:
Rok:
2009
Délka:
85 minut
Premiéra v ČR:
4.7.2009
„Někdy je život tím nejtěžším představením ze všech.“
Popis / Obsah / Info k filmu Potlesk
Debut dánského režiséra Martina Zandvlieta přináší silný příběh kritiky uznávané, ale stárnoucí herečky They Barfoedové, která po návratu z protialkoholní léčebny bojuje ze všech sil o svou někdejší rodinu i sama se sebou.

Během těžkého opileckého období Thee zkrachovalo manželství a dobrovolně se vzdala výchovy svých dvou malých synů. Nyní chce získat zpět své místo v jejich životě, avšak ti již mezitím našli pokojné rodinné zázemí s psycholožkou Maiken. Thea musí dokázat sobě samé i své rodině, že si zaslouží druhou šanci. Ale tvrdý život na jevišti a stíny minulosti se pomalu vrací zpět a Thea je nucena čelit svému vnitřnímu hlasu i vlastní minulosti.

Mimořádně podmanivé zpracování intimního příběhu stárnoucí ženy přinesl samotnému režisérovi i herečce v hlavní roli řadu festivalových ocenění. Paprika Steen získala ceny v kategorii nejlepší herečka na MFF v Karlových Varech, na MFF v Bombaji a na Hamptons MFF v New Yorku dostala cenu za Mimořádný herecký počin v hlavní roli. Z Karlových Varů si odnesl cenu i režisér Martin Zandvliet, konkrétně cenu Europa Cinemas Label.

Zdroj: Film Europe CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Potlesk
„Niekedy je život tým najťažším predstavením zo všetkých.”

Debut dánskeho režiséra Martina Zandvlieta prináša silný príbeh kritikmi uznávanej, no starnúcej herečky They Barfoedovej, ktorá po návrate z protialkohlickej liečebne bojuje zo všetkých síl o svoju niekdajšiu rodinu i sama so sebou.

Počas ťažkého opileckého obdobia Thee skrachovalo manželstvo a dobrovoľne sa vzdala výchovy svojich dvoch malých synov. Teraz chce získať späť svoje miesto v ich živote, avšak tí už medzitým našli pokojné rodinné zázemie so psychologičkou Maiken. Thea musí dokázať sebe samej i svojej rodine, že si zaslúži druhú šancu. Ale tvrdý život na javisku a tiene minulosti sa pomaly vracajú späť a Thea je nútená čeliť svojmu vnútornému hlasu i vlastnej minulosti.

Mimoriadne podmanivé spracovanie intímneho príbehu starnúcej ženy priniesla samotnému režisérovi i herečke v hlavnej úlohe viacero festivalových ocenení. Paprika Steen získala ceny v kategórii Najlepšia herečka na MFF v Karlových Varoch, na IFF v Bombaji a na Hamptons IFF v New Yorku obdržala cenu za Mimoriadny herecký počin v hlavnej úlohe. Z Karlových Varov si odniesol cenu aj režisér Martin Zandvliet, a to konkrétne cenu Europa Cinemas Label.

Film Europe SK


Popis / Obsah / Info k filmu Potlesk
Potlesk právem provázel Theu na jevišti, v osobním životě ovšem tato žena, stejně charizmatická jako manipulativní, sklízela hořké plody své slabosti pro alkohol. Pila jsem jako duha, říká prostě, když vysvětluje, proč zkrachovalo její manželství a ona se dobrovolně vzdala péče o své dva malé synky. Teď ale ukončila odvykací léčbu a zoufale se snaží získat zpět místo v životě svých tří mužů, kteří ale mezitím zakotvili v poklidém a vyrovnaném vztahu s psycholožkou Maiken. Bude její snaha stačit? Anebo ji přemohou démoni minulosti? Debutující režisér Martin Pieter Zandvliet obratně mísí popis Theina vnitřního zápasu s jejím divadelním já, kdy ztělesňovala Marthu v Kdo se bojí Virginie Woolfové? a její pocity a osudy s její hrdinkou nebezpečně kolidovaly.

katalog 44. MFF Karlovy Vary


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pečení na neděli (2021) [TV po...

14:00 - 14:30

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Měnící se planeta

13:35 - 14:25

40 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

40 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:25 - 14:25

50 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Simon Yum

Yum Simon

Naposled navštívené:
Simon Yum

Yum Simon