Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Posvátné manželství
Americká komedie "Posvátné manželství" vypráví o slavném malíři Priamu Farelleovi, který je přímo pověstný svým samotářstvím a ostýchavostí. Libuje si v klidném prostředí jsa vzdálen ode vší civilizace. Teď se zrovna vyskytuje v tropech. Cítí se tam jako v pohádce. Jenže všeho dočasu. Zrovna se k němu hrne jediná bytost, kterou snáší. Je to sluha Leek mávající dopisem. Co psaní obnáší? Maličkost. Farell se má okamžitě vrátit domů do vlasti, kde jej čeká povýšení do stavu rytířského, a to z rukou samotného krále.

Co mu zbývá - sedne na šíf a tradá domů. A tam náhle umírá sluha Leek. A teď to začne ve stylu operety. Chce vymanévrovat ze situace a protože nestojí o publicitu, využije toho, že byl po dlouhých čtyřicet roků v luftě, a tak těžko se najde pamětník jeho vzevření. A tak jeho občanka putuje do rubáše Leeka a Leekova do kapsy Farella. Do truhle se tedy poroučí Farell a z Farella se stane sluha Leek. A tak milý malíř Farell alias Leek, hluboce dojat, doprovází sám sebe na svaté políčko. A už to začíná...V kostele se setká s jistou Alicí Challiceovou, kterou poznává ihned, neboť její fotka byla mezi věcmi zemřelého sluhy. Alice je vyznavačka mravních hodnot, proto očekává, že "Leek" splní slib, který jí v dopise dal, prostě, že se s ní ožení.

Slavný umělec hraje svojí roli bezvadně a jelikož se mu Alice líbí (po čtyřiceti letech sexuální abstinence úkaz celkem pochopitelný), vezme si ji. Ale pozor, teď to přijde. Na dveře ťuky ťuk a před nimi ženská se čtyřmi mužskými. Stojí tam Leekova zákonitá manželka se svými ratolestmi, sluhovými syny. A co teď? "Leeka" tahle roztomilá návštěva zmrazí tak dokonale, že jeho manželka, vidouc svého mužíčka proměněného v solný sloup, pošle podivnou návštěvu pryč.

Začíná však pomalu dešifrovat situaci. Pravda vyplouvá. Malíř si nedá pokoj a začne opět malovat. Má k tomu důvod i existenční, neboť peníze jsou vždy až na prvním místě. Manželka obrazy prodává do doby, dokud jeden kupec nezjistí nesrovnalosti v datování. Žaluje Leeka o to, aby dokázal pravost obrazu. Zda se skutečně jedná o dílo Farellovo. K výslechu se dostane zasvěcená informace, že pravý Farell má na jistém místě mateřské znamínko. A tak košile hore a Farell vstal z mrtvých. Všechno se tedy provalilo, totožnost je dokázána! A co teď ? Protože toho kraválu bylo již moc, vrací se náš milý malíř zpět do tropů, a protože již nemá sluhy, vezme tam nakonec svoji věrnou Alici.


Autor: Asmodej

Popis / Obsah / Info k filmu Posvátné manželství
Umělec vracející se po letech ze zahraničí přijímá identitu svého mrtvého komorníka, aby unikl pozornosti tisku...


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

87 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

13:40 - 14:40

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

27 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Allyse Manoff

Manoff Allyse

Naposled navštívené:
Allyse Manoff

Manoff Allyse