Zari
ohodnotit

Poslouchej

Ting Shuo

Další název:
Hovor so mnou; Hear Me; 聽說
Země:
Rok:
2009
Délka:
109 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Poslouchej
Poslouchej je důkazem, že i pevný žánr romantické komedie může sloužit jako prostor k experimentování. V tomto případě experimentování s řečí, respektive její absencí. Režisérka a scenáristka Cheng Fenfen si spolu s producentkou Peggy Chiao kladou otázku, zda lze natočit snímek o neslyšících plný znakových gest, a přesto divákům přinést silné romantické emoce. Omezení mluveného slova milostnou zápletku nepotlačí, naopak ji ještě umocní!

Jinak tradiční rámec romantické komedie najednou neplní proslovy, výkřiky a hlasitá vyznávání lásky, jako spíše mlčenlivé pohledy a jemná gesta. V tichu dokáže citlivost jejich přístupu vyniknout ze všeho nejvíc. Navíc v kombinaci s tradičně tchajwanským tělesným humorem a velmi expresivním herectvím ústředního dua. To ztvárnila superstar Eddie Peng jako poslíček rodinné restaurace Tian-Kuo a neslyšící Yang Yang s tváří talentované Ivy Chen. I díky nim nachází Poslouchej jedinečnou cestu melodramatickým žánrem prakticky beze slov. Tichá láska jako žádná jiná!

Zdroj: Filmasia 2021


Popis / Obsah / Info k filmu Poslouchej
Komerčne najúspešnejší taiwanský film uplynulého roka je romantickým príbehom o zbližovaní dvoch mladých ľudí. Tian-kuo vypomáha v reštaurácii svojich rodičov s rozvozom jedál, okrem iného aj pre dievčenský dealympijský tím počas
pravidelných tréningov na plavárni. Keďže ovláda znakovú reč pre nepočujúcich, nemá problém komunikovať s dievčatami z tímu. Jedného dňa na plavárni stretne krehkú Yang Yang, ktorá chodí na tréningy povzbudzovať svoju sestru. Yang Yang je napriek neľahkému údelu postarať sa o sestru bez rodičovskej pomoci takmer stále usmiata a v dobrej nálade. Tianovi sa postupne podarí získať jej priazeň a pozvať ju na schôdzku. Dokáže si ale získať jej srdce, keď v ceste stoja viaceré prekážky?
Zasadenie príbehu do komunity ľudí s komunikačnou bariérou, kde sa väčšina dialógov odohráva v znakovej reči, účinne zvýrazňuje obrazovo-zvukovú zložku
filmu, herecké výkony hlavných predstaviteľov a samotnú romantickú líniu.
ArtFilmFest 2011


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Povídka malostranská (1981) [T...

14:50 - 16:30

58 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

ČT2 - Kruté moře (1953)

13:55 - 16:00

113 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

123 minut již uběhlo
132 minut zbývá do konce

Prima - Zítra to roztočíme, drahoušku....

14:55 - 17:05

53 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dolarové mambo

Dolarové mambo

Naposled navštívené:
Dolarové mambo

Dolarové mambo