Zari
ohodnotit

Poslední bohatýr

Poslednij bogatyr

Další název:
Последний богатырь; Posledniy bogatyr; The Last Knight
Země:
Rok:
2017
Délka:
114 minut

Komentáře k filmu Poslední bohatýr

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2018
Pod dohledem Disney studia se   v ruské kinematografii   objevilo jedno velké filmové   překvapení a tím je tento   snímek nesoucí se na poli   známých pohádek a fantasy.   Ano, je tu mnohé, co nejen   český divák už léta   letoucí moc dobře zná. Byly   použity kulturní motivy jak   ruské, tak i americké a   světe div se, funguje to.   Mnohé pobaví a v mnohém i   překvapí. Slovanský   folklór a lidové příběhy   jsou velice dobře zachovány   a jsou srozumitelné i přes   mezinárodní styl humoru.   Americký vliv je samozřejmě   velmi patrný. Některé   anglicky zpívané písničky   zamrzí nejvíce. Dobře   napsaný scénář, dobrá   výprava, masky, a hlavně   speciální efekty. Herecký   ansámbl neznámý, avšak   tím lépe. Role zvládli   dokonale a tím, že jsou   právě neznámý nebudí na   sebe přílišnou pozornost.   Vidíme v nich pouze dané   postavy. Spousta zvratů,   romance, pevný příběh,   nenáročný děj, který   pochopí i děti. Mnohé asi   zarazí hned začátek   ukazující akční scénu,   která jakoby přímo vypadla   z hongkongského akčního   snímku. Nic se neděje, tím   je pouze poukázáno na fakt,   že se jedná o příběh   striktně moderní a   zásadní. Tohle má ohromnou   šanci stát na výsluní jako   žánrově podobné americké.   Ale co si budeme povídat. Je   to ruské, tudíž televizemi   a distribucí   neakceptovatelné. P.S. Mojí   nejoblíbenější postavou je   stejně Baba Jaga. Asi z   nostalgie k Mrazíkovi.
starous70
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.12.2021
Na film jsem se těšil,   bohužel zklamání.   Chaotické putování   moskevského kluka se svými   přáteli v pohádkové zemi s   nesmyslnými zvraty.
Určitě se dalo téma   ruských bylin zpracovat   podstatně lépe. Plus   zaslouží počítačové   efekty a občas nějaká   vtipná situace. Ale jinak to   vypadá, že v Rusku mají   stejný problém natočit   zajímavý pohádkový   příběh jako u nás.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Poslední bohatýr: Kořen zla (2020)

 Poslední bohatýr: Kořen zla (2020)
Poslední bohatýr: Kořen zla n
Poslednij bogatyr: Koreň zla
Žánr: dobrodružný / fantasy / rodinný / komedie
Země: Rusko
Režie: Dmitrij Ďjačenko

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Toulavá kamera (2003) [TV cykl...

10:00 - 10:35

19 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Hitlerova tajná bomba

10:10 - 10:55

9 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - My, chalupáři

09:30 - 10:25

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

09:50 - 11:00

29 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Reklama