Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Poslední vlak z Gun Hillu
Western USA, natočený v roce 1959 režisérem Johnem Stturgesem patří mezi velmi dobře odvedený příběh o hledání spravedlnosti a pomstě. Matt Morgan – Kirk Douglas je šerifem ve městečku Pawney. Jeho syn a manželka se vracejí z návštěvy indiánského kmene – jeho žena Katherine je pohledná indiánka. Jsou po cestě přepadeni, chlapec zneškodněn a ona znásilněna, a nakonec i zabita dvěma muži. Oba vrahové ale ve spěchu na místě zločinu zanechali koňské sedlo se značkou C. B. Ta je Mattovi známa, protože podle iniciál patří Craigu Beldenovi – Anthony Quinn, bohatému a mocnému muži žijícímu u města Gun Hillu. Oba muži byli kdysi přáteli a už spoustu let se neviděli. Matt si myslí, že mezi jeho lidmi bude vrah jeho milované ženy, chce jej zatknout a postavit před řádný soud. Odjíždí vlakem do Gun Hillu, ve kterém se setkává s milenkou Craiga Beldena Lindou – Carolyn Jones….

Marta Holubová,clara.bow


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Poslední vlak z Gun Hillu
POZOR, SPOILER

Mladá indiánka jede se svým synem krajinou, když narazí na dva týpky. Ti ji chvíli doprovázejí, a když se jeden z nich slušně zeptá, kam že to pospíchá, dostane od ní ránu bičem. Začíná honička, při které kluk po havárii drožky uniká na koni těch dvou. Jeden si chce s indiánkou užít. Jenže se to zvrtne a ona umírá.

Kluk přijíždí do města, kde je jeho otec Matt Morgan šerifem. Ten bezpečně poznává sedlo na jednom z koňů. Je to sedlo jeho přítele Craiga Beldena, který mu kdysi zachránil život. Matt se za ním ihned vydává. Když k němu přijede, vidí, že si nežije špatně. Ve městečku mu vše patří a on si žije v blahobytu. Matt mu sdělí své podezření, že jeho manželku indiánku zabil Craigův syn Rick. Ten se rozhodne jej bránit zuby nehty. I za cenu života.

Matt Ricka unese ze saloonu a ukryje se s ním v hotelu. Po chvíli sem přijíždí Craig a hotel začne obléhat. Pak však začne ztrácet nervy a jde za Craigem do pokoje, kde dojde ke střelbě. Matt může Craiga zabít, ale daruje mu život a tím jsou vyrovnáni. Mladík, který byl s Rickem u vraždy, hotel zezadu zapálí a začíná být horko všem. Matt se musí dostat až k vlaku, jenže jak?


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

50 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - --

19:50 - 20:00

0 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

20 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Krimi zprávy (2011) [TV pořad]

19:40 - 19:55

10 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sonya Levien

Levien Sonya

Naposled navštívené:
Sonya Levien

Levien Sonya