Zari
ohodnotit

Posedlost

En Face

Země:
Rok:
1999
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
2.11.2000
Popis / Obsah / Info k filmu Posedlost
Francouzské pokusy o thriller byly až do doby, kdy se za kameru postavil Luc Besson, vždy poněkud podivnou a pochybnou záležitostí. A vypadá to, že to tak i zůstane. Tedy - pokud by nám debutující režisér Mathias Ledoux nepřipravil veliké, ale opravdu veliké překvapení.
Jeho snímek Posedlost slibuje psychologické napínání na skřipec na poněkud obehraném půdorysu strašidelného domu: Jean (Jean-Hugues Anglade) a Michelle (Clotilde Coureauová) jsou chudí, ale mají se rádi. Jejich idylka dospěje k dokonalosti ve chvíli, kdy jim soused od naproti odkáže svůj malý zámeček. Dědictví je však podmíněno tím, že si ponechají ve svých službách podivínskou guvernantku zesnulého majitele (Christine Boissonová). Jean postupně odhaluje zvláštní okolnosti jeho skonu i to, že nebožtík si v nestřežených chvílích přes okno pořizoval choulostivé fotografie jeho partnerky.
Staré známé schéma tajemného domu obývaného divnou stařenou (v tomto případě navíc okořeněné pikantérií voyeurské erotiky), připomíná všechno možné, od Perníkové chaloupky až po Hitchcockovu Mrtvou a živou. Bude tedy záležet především na režisérovi, jak dokáže vybudovat napětí a udržet si do konce divákovu pozornost. (Naposledy na rom ztroskotal režisér Jan De Bont ve filmu Zámek hrůzy.)
Z hereckého obsazení je domácímu publiku blíže znám pouze představitel hlavní role Jean-Hugues Anglade, který si zahrál prodavače a milostného partnera hlavní hrdinky ve filmu Brutální Nikita. Clotilde Courauová se objevila ve vedlejší roli ve snímku Elisa.
BAŠ Premiere 2000/11/43

Autor/Zdroj: Baš/Premiere


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

78 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

13:40 - 14:40

8 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Palm Springs

Palm Springs
Palm Springs

Joey Klein

Klein Joey

Naposled navštívené:
Palm Springs

Palm Springs
Palm Springs

Joey Klein

Klein Joey