Zari
ohodnotit

Pomsta [TV film]

Žánr:
Rok:
1975
Délka:
69 minut
„Pôvodná televízna veselohra Kristy Bendovej.“
Popis / Obsah / Info k filmu Pomsta
Pôvodná televízna veselohra Pomsta v réžii Jána Roháča je príbehom tajomníka Miestneho národného výboru a jeho energickej osemdesiatročnej babky, ktorá sa vlastne skrýva za všetkým, čo sa v dedine Bumbaľany odohráva. Nesmierny komediálny talent Nadi Hejnej sa výrazne zaslúžil o divácku príťažlivosť tejto skvelej veselohry.

Zdroj: RTVS


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Pomsta
POZOR SPOILER

Z okna volá žena o pomoc. Lidé zvědavě okukují a hned to jeden tipuje na vraždu. Přijíždí příslušníci VB a dojdou až ke dveřím bytu. Mladý muž jménem Vincent Ragaa praví, že Sekera je v kuchyni. Oni pak pochopí, že není sekera jako Sekera. Tento Sekera se představí jako Alfréd. Je to „host“ Ragasovy manželky. Ti jsou čerstvě rozvedeni. Ragas pak odjíždí domů, ke své staré babce do Bumbaľan.

Ta je ráda, že je u ní. Hned sděluje Betě, že je rozvedený, z čehož má docela radost. Tedy babka.

Vincent nastupuje do úřadu tajemníka národního výboru a hned začne tepat zdejší nešvary. Také se mu nelíbí sukýnka soudružky Gálikové, tedy jeho sekretářky. A to voda na mlýn její matka, která to tak nenechá. Což se donese až k uším jeho babičky, ale ta nyní řeší trable sousedky, která chce dostat na návštěvu svého syna z vojny. A je potřeba potvrzení o nemoci „starej mamy“. Babka se pohádá s Vicentem, který zbaběle opouští kolbiště. K babičce přichází doktor a nenalezne na ní žádnou nemoc, byť má babka přes osmdesát. Je vyhozen a babka tento plán zavrhuje. Přichází však na jiný, totiž na fiktivní svatbu. Babka uspořádá výpravu do města, kde dá tisknout oznámení. K ukradení vnukova razítka se také odhodlá, ale je načapána a vzniká další konflikt. Babka si pak sedne přede všemi do okna a na vnuka dští síru a oheň. On si totiž kvůli ukradenému razítku chce zamykat pokoj. Nakonec babča ukecá na razítko strážného, a ten, aby jí udělal radost, vybere to největší. Malá chybička je v tom, že je to razítko „poštovné paušalováno“. A je po velkém podvodu. I vnuk se snaží a až na malé drobnosti, je vše zcela v pořádku. Jenže se sem blíží čtyřčlenná komise z ONV a to Vinca dožene k jednání. A při tom se dozví věc tak nečekanou, že to obrátí celý jeho další život…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Pomsta
Televízny satiricko-humorný film zo súcasného dedinského prostredia.
Archiv STV


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama