Zari
ohodnotit

Pomsta Černého korzára

Il Corsaro nero

Další název:
Pomsta Čierneho korzára
Rok:
1971
Délka:
99 minut
„Terence Hill a Bud Spencer jako piráti, kteří se utkají v boji o krásnou ženu a náklad španělského zlata.“
Popis / Obsah / Info k filmu Pomsta Černého korzára



Karibské pobřeží - přístav Goyaquil

Po hromadné rvačce přichází do hospody skupina vojáků a chce všechny zatknout. Ale mazaný Don Pedro trošku zalže,ctím oklame střáže, které odejdou. Poté vyvede kapitána Blacka a několik mužů z jeho osádky ven z města a spolu s nimi se nalodí na Blackovu loď Fury, která pluje do Tortugy.

Tam už jsou tři kapitáni De Lusac, Mortbarque a Carlos i se svými posádkami. Chystá se dražba. Kapitán Mortbarque nabízí k prodeji vzácnou Donu Isabelu, manželku místokrále, a její služku Carmen, které unesl. Dražba začíná. Nejprve začnou nabízet částky obyčejní námořníci, ale pak se přidají i kapitáni De Lusac a Carlos. Nakonec však dražbu vyhraje kapitán Black a to částkou 15 tisíc dublonů. Poté odjede i s oběma ženami na svou loď. Martin se věnuje a utěšuje Carmen. Black ubytuje Donu Isabelu ve své kajutě.

O něco později jej naštíví Carlos a nabídně mu 7 500 dublonů a spojenectví. Black odmítne. Dona Isabela vyslechne jejich rozhovor a nabídne Blackovi také obchod a to 30 tisíc dublonů za její svobodu......poté spolu stráví noc.

Další den na Blacka přichystají ostatní kapitáni past. On však se svou lodí Fury unikne a pluje do Rybí zátoky, kde za 50 tisíc dublonů propustí obě ženy. Místokrál je rád, že to tak dopadlo a má svou ženu zpět. Martin je však smutný, neboť se s Carmen docela sblížil.

Při rozdělování podílu nabídne Black Donu Pedrovi za jeho podíl 10 tisíc dublonů, půl svého příštího podílu. Don Pedro nabídku přijímá. Kapitán Black tuší nějakou levotu a nechává Martina, aby Donu Isabelu sledoval. Ten se setká s Carmen a zasvětí ji do svého plánu. Nato se vydá do hospody k Manuele, kde sedí Black a jeho lidé. Martin s sebou nevědomky přivede vojáky místokrále i s Donem Alonsem. Nastává bitka, při které je kapitán Black zajat a odveden do paláce.

Tam mu Dona Isabela nemůže odpustit, jak ji urazil a nechá jej zbičovat. Pak odjede i se svým mužem do přístavu. Blacka mezitím vysvobodí jeho lidé a vysvobodí i uvězněnou Carmen. U brány města potkají Manuelu a vezmou ji také s sebou. Pak se všichni nalodí na Fury. Tam však k jejich nemilému překvapení čekají ostatní tři kapitáni a Blackova posádka je uvězněna v podpalubí.

Blacka a jeho společníky odveze kapitán Carlos na svou loď Erebus. Fury má podniknout klamný útok na přístav. Carlos si na své lodi nechá předvést do své kajuty Carmen a Manuelu, jenže se za ty dvě převleče Black a Don Pedro. Ti omráčí Carlose a postupně zajmou celou posádku, zmocní se Erebusu a začnou stíhat Fury. Jde to dost těžko, Erebus je proti rychlé Fury moc těžkopádný. Fury se zatím přiblížila k přístavu a vojáci na ni začali pálit z přístavních děl.

Kapitáni De Lusac a Mortbarque spolu se svými muži zatím přepapadli loď Santa Maria kotvící v přístavu. Měla být plně naložená zlatem, místo zlata je tam ale jenom písek. Byla to past místokrále a jeho ženy. Kapitán Black sice svou posádku z Fury na poslední chvíli zachrání, ale jeho milovaná loď je už moc poškozená a jde ke dnu.

Erebus je moc pomalá loď, Black ji tedy nechá odlehčit. Aby plula rychleji, nechá hodit přes palubu všechny zbytečné věci, dokonce i děla. Black chce totiž dohonit loď Victorii, na které je zlato v hodnotě 30 milionů dublonů. Po nějaké době se jim podaří Victorii dohonit na dohled a kapitán Black vymyslí past.

U kormidla zůstane jenom kapitán Carlos, jenž vede svého Ereba na poslední plavbu a útok, při kterém Carlos umře. Posádka Victorie sice rozsřílí palubu Ereba napadrť, ale z podpalubí se vyhrnou Blackovi muži a zaútočí na vojáky místokrále. Začne nelítostná bitva. Black zabije místokrále a spolu se svými muži se zmocní lodi Victoria. Najdou zde také Donu Isabelu, kterou zanechají i se zbytkem její posádky v záchranném člunu.

Nakonec zadá kapitán Black nový kurz a vracejí se domů..............do Anglie.


Pozn. aut: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Pomsta Černého korzára



POZOR SPOILER!!

V přístavní krčmě se to mele. Do této pranice přichází korzár - kapitán. Je zde napaden Vévodou, jak se nazývá a přidává si spousty dalších jmen, a dá mu za vyučenou. Hned nato přichází hlídka, protože je po zavírací hodině, ale vévoda na ně vychrlí záplavu jmen a oni odejdou. Pak se vévoda přidává ke kapitánovi. Odplouvají na Tortugu, kde plánují přepadení lodi. V témže okamžiku se zde draží dvě dívky. O tu se přehazují dva korzáři z nich jeden je kapitán a druhý Skull – kapitán Carlos (Bud Spencer). Black vyhrává. Koupená dívka je Dona Isabel Mendoza y Laguna. Je to místokrálova manželka. Je odvedena na loď, na kterou v noci přichází Skull. Nabízí Blackovi spolupráci, ale ten návrh odmítá. Isabel nepohrdne Blackovou postelí. Druhý den na Blacka Skull zaútočí, ještě s dalšími korzáry. Kapitán i se svými muži prchá a Isabelu vymění za peníze. U městské brány sehrají Black a vévoda divadýlko, při kterém zjistí, že loď co má být přepadena poveze místo zlata písek. Poté při jiné rvačce upadne Black do zajetí, kde ho Isabela nechává bičovat, za to, že ji tehdy vyměnil. Blackovi kamarádi jej však osvobodí a prchají na jeho loď. Dostanou se tam v pořádku, ale loď je již obsazena jinými korzáry. Blacka odváží Skull a opakuje svůj návrh o spolupráci. Korzáři začínají útočit, chtějí zlato. Ovšemže nalézají jen písek. Je potřebí nalézt truhly se zlatem a Black právě díky vévodovi ví, kde se nalézají. Jenže někdy se akce zdaří a někdy zase ne. Nu, pravá loď se zlatem je jinde a tu korzáři přepadnou, když nejdříve Black nechá loď Erebus, na níž pluje, zničit. Získají zlato nesmírné hodnoty a Black zde najde i Isabel.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Pomsta Černého korzára



Pirát zvaný Blackie (Terence Hill) má v hlavě velký plán. Chce přepadnout španělskou loď a pořádně se na této akci obohatit. Naskytne se ale ještě jedna příležitost jak zbohatnout. Na dražbě se objeví krásná žena, ve které Blackie pozná manželku místokrále. Koupit ji je však problém, protože pirát Skull (Bud Spencer) o ni má také zájem. Nakonec Blackie Skulla přeplatí a Isabelu získá. Skull se ale s prohrou jen tak nesmíří…


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Pomsta Černého korzára



Pirát Blackie se dozví o nákladu španělského zlata a rozhodne se ho zmocnit. Jenže se ukáže, že není sám. Na pirátském ostrově Tortuga narazí na kapitány Montbarca, Visbarquea a Skulla, kteří mají o zlato také zájem. A ve hře se nečekaně ocitne i další poklad. Don Pedro totiž v jedné z prodávaných zajatých žen pozná manželku místokrále a Blackiemu se podaří ji koupit. Jenže Skull také ví, o koho jde, a když Blackie odmítne jeho nabídku, spojí se s ostatními pirátskými kapitány a zosnují spiknutí. Skutečně se jim podaří Blackieho zajmout, záhy však zjistí, že zdaleka nemají vyhráno.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Pomsta Černého korzára



„Odvaha znamená vědět, čeho se bát a čeho ne,“ tvrdil moudrý Platon. Asi by se podivil, kdyby poznal hrdiny italského filmu Pomsta Černého korzára. Ti se totiž nebojí vůbec ničeho – a kupodivu jim všechno vychází.
Napínavý příběh začíná na jednom malém ostrově v Karibském moři, kde se neohrožený korzár stane svědkem dražby krásné španělské kněžny Mendozy. Sličná dívka ho okouzlí tak, že neodolá a koupá ji. A trable začínají, protože vidina vysokého výkupného je pro ostatní korzáry až příliš lákavá. Na udatného hrdinu čeká bezpočet bitek a nebezpečných soubojů, při nichž ovšem nezapomíná usilovat i o srdce a lásku něžné krasavice.
Film je velmi dobrou parodií na slavná „šestáková“ dobrodružství Černého korzára. V hlavních rolích dobrodružné komedie uvidíte populární dvojici Terence Hilla a Buda Spencera.

televizní program


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

39 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatajené dopisy

12:20 - 13:15

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:30 - 13:40

39 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:20 - 13:20

49 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Smích a pláč

Smích a pláč

Naposled navštívené:
Smích a pláč

Smích a pláč