Zari
ohodnotit

Policajti

Kopps

Žánr:
Země:
Rok:
2003
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
12.6.2003
„Policejní akademie ze slunného Švédska: krásnější herci… a lepší triky než v Matrixu (možná)“
Popis / Obsah / Info k filmu Policajti
Život v malom švédskom mestečku plynie pokojne. Neoddeliteľnou súčasťou idylickej atmosféry jsú miestny ochrancovia spravdlivosti, ktorí sa vedia hravo vysporiadať s väčšinou drobných patálií, ku ktorým v mestečku dochádza. Teraz však prichádza skutočný zločin – a sním I návrat do minulosti starej desať rokov…


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Policajti
Život v malém prosluněném švédském městečku poklidně plyne. Nedílnou součástí idylické atmosféry jsou místní ochránci spravedlnosti, kteří se umějí hravě vypořádat s většinou drobných patálií, ke kterým v městečku dochází. Nyní jsou však konfrontováni se skutečným zločinem – a s ním i s návratem do minulosti staré deset let… Švédský režisér libanonského původu Josef Fares debutoval před třemi lety okouzlujícím snímkem Honem! Honem!. Na úspěch komedie, která měla mimořádný divácký ohlas v řadě evropských zemí včetně České republiky, navazuje Fares originální autorskou veselohrou z policejního prostředí Policajti. V hlavních rolích excelují Fares Fares a Torkel Petersson, kteří vytvořili originální komediální dvojici již ve Faresově předchozím snímku.
Kino Aero


Popis / Obsah / Info k filmu Policajti
Po úspěšném debutu Honem! Honem! (FP 1/2002) natočil švédský režisér libanonského původu Josef Fares lehce akční komedii Policajti. Líčí v ní eskapády čtveřice venkovských policistů, kteří mají oproti svým kolegům v jiných městech veliký problém: u nich v Hogdobornu zločinnost prostě neexistuje! To ovšem neznamená, že by strážci zákona nepracovali. Naopak. Mají svou práci rádi, jsou s ní spokojeni a dobře spolu vycházejí. Osamělý mladý otec Jacob, který hledá partnerku přes inzerát, je ve dvojici s dobráckým obtloustlým Lassem, jehož manželka Agneta, obávající se stárnutí, dělá zase parťačku rádoby drsňáckému Bennymu, který se od ostatních trochu odlišuje. Tento milovník akčních filmů a náruživý obdivovatel Bruce Willise den co den sní (někdy dokonce s otevřenýma očima) o pořádné akci, při níž by on sám zločincům ukázal, zač je toho loket. Jeho příchod domů je vždy dramatickou událostí, neboť Benny musí dokonale zkontrolovat byt, neskrývá-li se v něm kromě jeho hladového kocoura také nepřítel. Podle svých vzorů prokládá svou řeč šťavnatými anglickými výrazy. - A tak den co den vyjíždí tato čtveřice uniformovaných policistů ve dvou hlídkových vozech do poklidných ulic městečka, aby dohlédli na pořádek a zabránili případnému zločinu, poobědvali hamburgery u svého oblíbeného kiosku, zahráli si poker s místními penzistkami… Na strážnici zůstávají jejich šéf Folke a operátor Hakan s věrným psíkem Dickenem. Taková oáza klidu jako je Hogdoborn nemůže zůstat bez povšimnutí vyšších míst, zvláště když jinde je policistů málo. Statistiky hovoří jasnou řečí: nulová zločinnost nevyžaduje policisty. Proto se z vedení dostaví půvabná kolegyně Jessica a sdělí šokovaným policistům, že se jejich policejní stanice zruší. Jenomže Jacob, Lasse, Benny a Agneta si nedokáží představit, že by mohli dělat něco jiného, a tak se rozhodnou statistiku trochu „upravit“. Od prvních nesmělých pokusů postupně přejdou k razantnějším akcím… - Josefu Faresovi se podařilo natočit vtipnou policejní komedii s prvky parodie na americké akční filmy, jež se neobejdou bez triků. – Josef Fares vsadil na hereckou dvojici, která se osvědčila v jeho minulém filmu: na bratra Farese Farese a na Torkela Peterssona. - Snímek Policajti se civilním a střídmě pojatým příběhem odlišuje od francouzských četnických komedií i od hrubozrnných příhod českých policajtů v podání Jaroslava Soukupa.
-kat-, Filmový přehled 2003/7

Autor/Zdroj: -kat-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Předpověď počasí, Sportovní zp...

12:20 - 12:30

1 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Uvnitř Zuckerbergova metamozku

12:00 - 12:55

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:25

21 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

51 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Život bez vody

Život bez vody
Život bez vody

Calamity Jane

Calamity Jane
Calamity Jane

Naposled navštívené:
Život bez vody

Život bez vody
Život bez vody

Calamity Jane

Calamity Jane
Calamity Jane