Zari
ohodnotit

Polednice

Další název:
The Noonday Witch
Rok:
2016
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
3.3.2016
Popis / Obsah / Info k filmu Polednice
Přestože titul filmu odkazuje ke slavné básni Karla Jaromíra Erbena, inspirace pro filmový příběh zasazený do současnosti je velmi volná.

Eliška s malou dcerkou se po mnoha letech vrací do rodné vesnice svého muže, aby se zde pokusila o nový začátek. Kromě vlídného přijetí sousedů ji tu však čeká i setkání s místní podivínkou, ženou, která ve své pomatené mysli vleče tíhu vlastního dávného neštěstí. Kolem Elišky, vystavené traumatům z osamělosti a postupně vysilované boji s nekonečnými úředními stereotypy, se postupně začínají spřádat sítě prokletí. Podaří se Elišce zachránit sebe i dceru před mysteriózním zlem dřív, než ji zcela ovládne stín Polednice anebo vlastní šílenství?

Jedna z nejobsazovanějších domácích hereček Aňa Geislerová a herecká dáma Daniela Kolářová v poloze, v jaké jsme ji ještě neviděli, se setkávají v hlavních rolích původního českého hororu Polednice.

Zdroj: Falcon


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Polednice
POZOR SPOILER!

Do Krásné Vsi přijíždí mladá matka Eliška s dcerou Anetkou. Žil zde její tatínek Tomáš, který se stále neobjevuje a matka tvrdí, že brzy přijde. Dům ještě není zaplacen a matka jej míní zaplatit z pojistky za manžela. Nemá se to sice, ale představený obce jí dům „přiklepne“. Také jí pomáhá stěhovat, stejně jako jiný obyvatel vesnice, pan Zdeněk Poláček. Jako poděkování pozve Eliška místní obyvatele a dostaví se i manželka představeného, Anežka. Ta je duševně chorá. Tvrdí, že se ONA vrátí, sebere dítě a nedá je zpět. Později se u domu objevuje znovu a Eliška ji skoro vyhodí, protože má z jejího chování obavy. Místní kluk dovede Anetu na hřbitov, kde je pochován její otec a ona to nevěděla. Poté se začne chovat drze ke své matce. Ta je více a více nervózní. A pak je Anežka nalezená mrtvá v obilí. Po pohřbu slyší Eliška nějaký šepot a začne se opevňovat v domě. Prachem začíná „mýt“ svou dceru a má podivné vidiny. Pokusí se před nimi utéci do polí s obilím. Zde se jí začne bát i vlastní dcera…


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

175 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

08:30 - 09:30

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:50 - 09:15

4 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Reklama