Zari
ohodnotit

Pod vlivem lásky

Ai no mukidashi

Další název:
Love Exposure
Země:
Rok:
2008
Délka:
237 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Pod vlivem lásky
Provokatívna, mnohovýznamová a ultimátna lovestory. Týmito prívlastkami možno označiť doteraz najambicióznejší film kontroverzného režiséra Sion Sona. Štvorhodinový dynamický epos o ceste za láskou skrz karikatúrne vyobrazené perverzné neduhy moderného sveta je zároveň prechádzkou naprieč žánrami s koncepciou televíznej minisérie. Každá hodina predstavuje kapitolu s centrálnym motívom, ktorý po využití až na dreň následne prepúšťa miesto ďalšiemu, aby sa v závere spojili v celistvú výpoveď. Dochádza tak k prepojeniu postupov japonských exploatačných ilmov a afektovanosti anime seriálov, ktoré rozhodne nie sú určené deťom.
Stredoškoláka Yu jeho otec a farár v jednej osobe núti ku každodennej spovedi z hriechov. Yu preto podstúpi nindža tréning, aby prostredníctvom účinných techník dokázal páchať hriech nenápadným fotením bielizne okoloidúcich žien. Keď však jedného dňa stretne tú „pravú“, cesta z osídiel predchádzajúceho života nebude vôbec jednoduchá.
18 AFF 2010


Popis / Obsah / Info k filmu Pod vlivem lásky
Tradičně ve filmech láska čeká na postavy, které odpovídají normám většinové společnosti. Provokativní japonský režisér Sión Sono v absurdně nadsazeném čtyřhodinovém ponoru do světa perverzí, mánií a fantasmagorií naopak do cesty Amorovým šípům staví úchylné a psychicky labilní jedince. Ve vyprávění protkaném psychoanalýzou a katolickou věroukou se pak láska stává ultimativním vykoupením. Film pojednává o tenké hranici mezi perverzností a normálem, přičemž se zaměřuje také na vágní mez dělící katolickou církev od fanatických sekt. Autor ovšem nevytvořil zanícený pamflet proti všemu svatému, nýbrž groteskně pokřivenou love story, v níž neduhy moderní společnosti nabývají bizarní podoby. Stylově film evokuje afektovanost japonských animovaných seriálů pro dospívající mládež a současně na mnoha místech vzdává hold bohaté historii japonského exploatačního filmu.
katalog 44. MFF Karlovy Vary


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Předpověď počasí, Sportovní zp...

12:20 - 12:30

6 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Uvnitř Zuckerbergova metamozku

12:00 - 12:55

26 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:35

1 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

56 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Reklama