Zari
ohodnotit

Pod sluncem tma [DVD kinodistribuce]

Další název:
Solar Eclipse
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
81 minut
Premiéra v ČR:
3.11.2011

Komentáře k filmu Pod sluncem tma

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 1
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.4.2012
Pod sluncem tma
Uveden na festivalu českých   filmů v Plzni Finále   2012.
Cena Český lev   2011 za nejlepší   dokument.
Rozvojové   projekty v Africe je docela   věčné téma. Jak pomáhat,   aby to bylo co   nejefektivnější. A pomáhat   vůbec? Sami máme dost   problémů, tak proč se   starat ještě o ty cizí?   Pravdou je, že tito lidé si   bohužel nežijí tak jak my a   o našich běžných   starostech si mohou nechat jen   zdát. Česká republika   vybudovala v Zambii solární   elektrárnu, která zcela   elektrifikovala jednu vesnici.   Když se po nějakém čase   vrací tým expertů na   revizi, najdou vše v   troskách. Místní se prostě   neumějí o tento projekt,   který stál jistě desítky   milionů, starat. Nesmíme jim   to mít ovšem za zlé. Já si   jen vybavím babičku, která   když dostane novou   technologii, i po mém   důkladném vysvětlování,   najdu při příští   návštěvě přístroj někde   bez užitku ležet.
Pro   mě vše bylo ještě   zajímavější, protože jsem   sám pracoval jako montér   solárních panelů na   střechách rodinných domů   (nemyslete že jsem ten   špatný co ničil pole a   ruinoval českou ekonomiku).   Rozdíl je však v tom, že   lidé u nás mají ten servis,   že když se jim něco   pokazí, prostě zavolají   odborníka a ten problém   vyřeší za ně. Pod   rovníkem však takové   služby nemají...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama