Zari
ohodnotit

Pod kontrolou

Control

Další název:
Predurčený zabíjať
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
101 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Pod kontrolou
K smrti odsouzený vrah Lee Ray má být popraven, ale těsně před popravou dostane nabídku k účasti na experimentu. Za svolení, aby mu byla místo jedu vstříknuta do žíly substance, která má údajně vyléčit jeho zločinecké sklony, je mu přislíbena nová identita. Ray souhlasí. Zpočátku se zdá, že se jeho povaha se skutečně změnila. Prožívá nepoznanou lítost a pocity viny. Když mu ale není medikament podáván v pravidelných dávkách, dochází u něj k psychickému zvratu a znovu se vynořuje starý Lee Ray... a ještě horší než kdy dříve!

Zdroj: IKO Cable, s.ro. (Film+)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Pod kontrolou
Na smrt odsouzený a posléze popravený agresivní a bezcitný vrah Lee Ray (Ray Liotta), který nelítostně zastřelil několik lidí, je probuzen znovu k životu v okresní márnici, aby dostal ještě jednu šanci v pokusném projektu lékařského výzkumu dr. Michaela Copelanda (Willem Dafoe). On a jeho nadřízený Arlo Penner (Stephen Rea) vybrali dvacet pokusných subjektů (lidí), aby na nich testovali nový lék anagress, jenž má potlačovat agresivní chování.

Lee Ray sice souhlasí, ale nejprve moc nespolupracuje a pokusí se i utéct. Nakonec na něj ale anagress začne přece jen působit a Lee Ray se dostane do fáze 2. To znamená, že začne sám bydlet v bytě ve městě, samozřejmě pod stálým dohledem kamer, strážců a GPS na noze.

Lee Ray tajně získá zbraň, malou lstí oklame strážce a jede navštívit Garryho Caputa (Mark Pickard), jehož kdysi postřelil do hlavy a on je teď rozumově úplně mimo. Lee Ray se mu za to omluvil. Na cestě zpět chce Lee Raye zabít najatý vrah od mafiánského bosse Dimi Vortova (Nick Brimble), jemuž kdysi Lee Ray zabil synovce. Ten však útok přežije, dokonce vraha propustí a za doprovodu svých strážců se vrací zpět do bytu. Anagress zjevně funguje.

Teď pracuje v myčce aut, kam mu pomohla Teresa (Michelle Rodriguez), s níž se postupně sbližuje. Stále je však pod dohledem svých strážců a dr. Copelanda. Pátrá po něm ale také Garyho bratr Bill Caputo (Tim Dekay), který ho unese a zastřelí střážce Nortona (Ivan Kaye). Lee Ray vzápětí uteče a jde domů za dr. Copelandem, který mu chce pomoci.

Jeho milenka Eden (Kathleen Robertson) je však "práskne" Pennerovi, od něhož se dr.Copeland dozví, že Lee Ray nikdy nebral anagress, ale obyčejné placebo. Také, že všichni, kdo brali pravý anagress, do šesti týdnů zemřeli.

Dr.Copeland toto řekne Lee Rayovi, když spolu autem prchají před Pennerovými lidmi, kteří potom Lee Raye zastřelí. Lee Ray se vlastně polepšil sám, ale pozdě a zbytečně.

Dr.Copeland se vrátil ke své ženě Barbaře (Polly Walker) a založili spolu centrum pomoci pro chudé děti, které nazvali po svém zavražděném malém synkovi, díky němuž dr.Copeland pracoval na léku potlačujícím agresivní chování.



Pozn. aut: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Pod kontrolou
Odsouzený vrah čeká na smrtící injekci, která ho navždy pošle tam, kam patří. Jaké je ale jeho překvapení, když se probere v márnici a je mu učiněna nabídka, která se neodmítá. Tedy, že se stane jakým si laboratorním králíčkem a budou mu podávány prášky na změnu chování. Samozřejmě, že za smysluplnou spolupráci dostane jakousi svobodu s náramkem na noze. Ze začátku se zdá, že prášky nefungují, ale když se změní dávky, tak se subjekt i hlavní doktor nestačí divit. O to větší překvapení na ně čeká, když se ukáže…


Autor: PROCESOR

Popis / Obsah / Info k filmu Pod kontrolou
K smrti odsouzený mnohonásobný vrah Lee Ray (Ray Liotta) má být popraven. Těsně před popravou dostane jako poslední šanci nabídku k účasti na nebezpečném experimentu. Za svolení, aby mu byla místo jedu vstříknuta do žíly substance, která má údajně vyléčit jeho zločinecké sklony, je mu přislíbena nová identita.

A Ray souhlasí. Zpočátku se zdá, že se jeho povaha skutečně mění. Prožívá nikdy nepoznanou lítost a pocity viny, ale když mu není medikament podáván v pravidelných dávkách, dochází u něj k psychickému zvratu.

Magic Box


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

16:05 - 17:00

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

ČT2 - Bitvy 2. světové války v barvě

15:45 - 16:30

31 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

41 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:25 - 16:40

51 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Reklama