Zari
ohodnotit

Pocta pro Juggery

The Blood of Heroes

Další název:
Salute of The Jugger; The Blood of Heroes; Krutá hra
Rok:
1989
Délka:
91 minut
„Doba po nukleární válce. Drsné sci-fi drama o tzv. juggerech - dobových ragbyových hráčích, kteří místo míče musí narazit na kůl psí hlavu…“
Popis / Obsah / Info k filmu Pocta pro Juggery
Prvořadou světovou sportovní atrakcí je po jaderné valce originalní hra se smrtí, při níž neplatí žadná pravidla. Juggeři představují spojení amerického fotbalu s výstupy antických gladiatorů. Cílem hrdinů tohoto brutalního sportu je postup do 1. ligy. Šampionát se odehráva v elitním podzemním městě. Jen nejlepším mezi juggery to přinese vytoužený život: Vybrané jídlo, bohatství a krásné ženy. O tuto metu se uchazí rovněž tým juggerů, vedený kapitánem Sallowem, který se musí v závěrečném boji utkat s obávaným Gonzem a jeho bojovníky.


Autor: pepe15

Popis / Obsah / Info k filmu Pocta pro Juggery
Ve zpustošeném světě kdesi v budoucnosti žije hrstka vladařů v devíti podzemních městech, zatímco prostí lidé živoří. Jedinou zábavou obyvatelstva se stala zvláštní hra, jakási krutá obdoba ragby. Její hráči, juggeři, požívají mezi lidmi zvláštních výsad. Nejvyšším cílem každého juggera je dostat se do ligy, kterou mezi sebou hrají týmy Devíti měst. Jedinou cestou k tomuto kýženému cíli je porazit mužstvo ligy ve vyzývacím souboji. Pokud se to podaří, mají hráči na čas zajištěnu skvělou existenci. Pokud ne, čeká je leda tak hřbitov padlých juggerů…

Autor/Zdroj: Popis
TV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Pocta pro Juggery
Australský fantastický snímek Pocta pro Juggery scenáristy (mj. Blade Runner) a debutujícího režiséra Davida Peoplese je natočen ve stylu Šíleného Maxe 3. Podobá se mu snahou udělat levný snímek s originálně stylizovanými reáliemi (kostýmy, využití australské pustiny, dekorace), ale i dobou děje (postindustrální společnost po ničivé světové válce a jeho výstavbou. - Živořící lidé se baví oblíbeným, mimořádně krutým sportem, komginací amerického fotbalu s gladiátorskými souboji - hrou juggerů s psí lebkou. Příběh ctižádostivé venkovské dívky Kiddy a bývalého špičkového hráče Sallowa nabízí sugestivní pochmurnou vizi světa, omezeného pouze na boj.

Autor/Zdroj: Prokopová Alena/Filmový přehled


Planeta se vzpamatovává z hrůzné nukleární války. Na zemském povrchu se objevují lidé, nazývaní Juggeři, oblečení jako hráči amerického fotbalu. Jejich jediným smyslem života je krvavá „hra", ne nepodobná právě tomuto sportu. Místo míče však používají psí hlavu, kterou musejí nasadit na kůl. Jednu ze skupin Juggerů vede muž lepší než všichni ostatní, jehož cílem je přivést své mužstvo do finále, jímž by měl být zápas s elitními „hráči", mezi které kdysi také patřil.
Cinema 1992/6/72

Autor/Zdroj: /Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama