Zari
ohodnotit

Pochybná sláva

Infamous

Další název:
Every Word Is True; Have You Heard?; Untitled Douglas McGrath Movie;
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
110 minut
„Drama slavného spisovatele, jehož život změnilo pátrání po okolnostech vyvraždění farmářské rodiny.“
Popis / Obsah / Info k filmu Pochybná sláva
Spisovatel Truman Capote je pro svůj vtip a eleganci hvězdou newyorské společnosti, i když poněkud kontroverzní, protože se netají homosexuální orientací. Jeho bezstarostný život změní v listopadu 1959 malý článek, informující o vraždě farmářské rodiny v kansaském Holcombu. Rozhodne se o ní napsat a vydá se s přítelkyní Harper na místo zločinu. Je případem stále více posedlý a nashromáždí tolik materiálu, že se ho rozhodne zpracovat formou dokumentárního románu. Když jsou zatčeni uprchlí vězni Hickock a Smith, dostane Capote povolení mluvit s nimi o zločinu. Časem se však mezi ním a Smithem začne rodit neobvyklé pouto.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Pochybná sláva
Film POCHYBNÁ SLÁVA vypráví příběh amerického spisovatele Trumana Capoteho, který se otevřeně hlásil ke své homosexuální orientaci. Na začátku zastihuje Capoteho jako bezstarostného a veselého muže, jenž se s grácií pohybuje ve vybrané společnosti, která se schází v manhattanských kavárnách. Postupně však spisovatel o klid přichází, protože se čím dál víc nechává strhnout jedním neobvyklým případem vraždy. V hlavních rolích fi lmu režiséra Douglase McGratha (Nicholas Nickleby, Emma) se představují Toby Jones (Barevný závoj), Sandra Bullock (Crash) a Daniel Craig (Casino Royale).


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Pochybná sláva
Manhattan na sklonku šesťdesiatych rokoch 20. storočia bol jednou veľkou, nikdy nekončiacou párty – a žiadna hviezda literárnej scény nebola tak často jej ozdobou a nežiarila tak jasne, ako Truman Capote (Toby Jones). Lenže jedného dňa, keď si prečítal v denníku New York Times šokujúci článok o brutálnej vražde zámožného farmára a ďalších troch členov jeho rodiny, sa pre Trumana táto párty navždy skončila... Do tohto prípadu, ktorý ho zvláštne neodolateľným spôsobom priťahoval i desil zároveň, sa totiž zahryzol ako buldog a z pôvodne plánovaného jediného obsiahlejšieho článku nakoniec vytvoril slávny „vecný román“ Chladnokrvne, ku ktorému rešeršovanie a ktorého písanie ho spojilo v nečakanými a neobvykle silnými emóciami nabitom, no bezvýchodiskovom a ničivom vzťahu s Perrym Smithom (Daniel Craig) - jedným z dvoch z tohto brutálneho masakru usvedčených a na smrť odsúdených vrahov...


Čo možno neviete
Tento film sa, hoci výrazne odlišným spôsobom, zaoberá navlas rovnakým prípadom, ktorý nezmazateľne poznačil a navždy zmenil život excentrického autora slávnych románov Raňajky u Tiffanyho či Chladnokrvne Trumana Capoteho, ako oscarový film Capote režiséra Benneta Millera s Philipom Seymourom Hoffmanom v hlavnej úlohe, ktorý bol nakrútený o rok skôr.

Zdroj: Markíza


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - --

13:00 - 13:05

4 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Ostrov Svatá Helena, bašta bio...

13:00 - 13:55

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Možné je všechno! (2024) [TV p...

11:50 - 13:35

74 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Česko Slovensko má talent

12:05 - 13:55

59 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Hněv (Anger)

Hněv
Anger

Naposled navštívené:
Hněv (Anger)

Hněv
Anger