Zari
ohodnotit

Po svatbě

Efter brylluppet

Další název:
After the Wedding; Efter bröllopet
Rok:
2006
Délka:
124 minut
Premiéra v ČR:
28.8.2008
„Susanne Bier opět rozmotává klubko vztahů... Mads Mikkelsen září ve filmu, který patří k tomu nejlepšímu, co nám může současná dánská kinematografie nabídnout.“
Popis / Obsah / Info k filmu Po svatbě
Film dánské režisérky Susanne Bier (Bratři) byl nominován na Oscara za nejlepší cizojazyčný film a patří k tomu nejlepšímu, co nám současná skandinávská kinematografie může nabídnout. Hrdinou filmu je charismatický a talentovaný dánský herec Mads Mikkelsen (Casino Royal) pracující i indickém sirotčinci, který zoufale potřebuje finanční prostředky. Ty se nabízejí z rodného Dánska, země, kterou nechal daleko za sebou. Životní situace, které ho tam čekají, změní obchodní cestu v dramatickou, bolestnou zkoušku pro všechny zúčastněné.

Zdroj: Film Europe Media Company


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Po svatbě
I ve svém dalším oceňovaném snímku (nominovaném mj. na Oscara za cizojazyčný film) Po svatbě pokračuje dánská režisérka Susanne Bierová ve zkoumání spletitých rodinných vztahů. – Čtyřicátník Jacob, působící jako sociální pracovník v Indii, se vrací po mnoha letech nakrátko do rodného Dánska, aby získal od mecenáše Jorgena peníze na bombajský sirotčinec. Podnikatel ho pozve na svatbu své dcery Anny. Tady host s překvapením zjistí, že Jorgenova manželka Helena je jeho bývalou milenkou a že Anna je jeho dcera.
Boháč nabídne Jacobovi velkou sumu pod podmínkou, že zůstane v Dánsku. Vyjde najevo, že podnikatel umírá a že chce, aby se Annin biologický otec postaral o jeho rodinu... – Syžet sice může připomínat červenou knihovnu, avšak dánští filmaři mu dodávají punc věrohodnosti jak zpracováním scénáře, tak způsobem natáčení, jenž navazuje na Dogma 95. Civilní herecké výkony postihují vývoj a proměny vazeb mezi postavami, jež jsou postaveny před nečekané skutečnosti. Dcera Anna se během dvou dnů dozví o svém pravém otci, o smrtelné nemoci muže, který ji vychoval, a ještě přistihne novomanžela in flagranti. Jacob musí radikálně změnit dosavadní způsob života. Příliš se tu neřeší otázka, zda Jorgen od počátku věděl o Jacobově otcovství. – Zajímavý psychologický snímek ve všem navazuje na trend moderní severské kinematografie.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2008/8


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

15:45 - 16:35

28 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - 1938: Chamberlain chce mír s H...

16:05 - 16:30

8 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

43 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

43 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
El hotel de los ligues

El hotel de los ligues
El hotel de los ligues

Naposled navštívené:
El hotel de los ligues

El hotel de los ligues
El hotel de los ligues