Zari
ohodnotit

Píseň slavíka

Das Lied der Nachtigall

Další název:
Die gelbe Nachtigall (AT); Madam Butterfly (AT); The Song of the Nightingale
Žánr:
Rok:
1944
Délka:
90 minut, 2476 metrů
Popis / Obsah / Info k filmu Píseň slavíka
"Píseň slavíka". Podle divadelních her bylo natočeno bezpočet filmů, podařených i těch méně. Německý film z produkce Bavarie "Píseň slavíka" byl rovněž zpracován podle veselohry Hermanna Bahra: je třeba jej zařadit do kategorie filmů zdařilých, které se, dík několika příznivým okolnostem, vyšvihly nad obvyklý průměr podobných prací.

Jaké to byly okolnosti, které film, jehož děj je v celku prostý, přivedly na dobrou výši? Jednak to byl zdařilý výběr herců, z nichž každý byl na svém místě, dále veliké herecké zkušenosti režiséra Theo Lingena, který jich tenkrát správně využil nejen při režijních pracích samých, ale také při pracích na scénáři, hlasové kvality obou hlavních představitelů filmu Elfie Mayerhoferové a Johanna Riemanna a zejména vhodné zapojení vždy nových, vždy rozkošných árií z oper. To vše dalo celek, v němž se vhodně uplatnily obvyklým a skoro již standardním výkonem i ostatní herci filmu - sám režisér, který i zde sehrál jednu ze svých oblíbených rolí služebníka a pomocníka svého pána, půvabná Margot Hielscherová v úloze princezny, Will Dohm, Paul Kemp atd.

Mladá a nadaná zpěvačka, kterou hrála Elfie Mayerhoferová, musela použít malého podvůdku, aby vzbudila zájem divadelních ředitelů a dostala se na divadelní prkna. Shodou okolností vystupovala hned v hlavní úloze opery "Madame Butterfly" a sklízela velký úspěch, zaručující jí dobrou kariéru. Zpěvem zaujala nejen obecenstvo, ale i úspěšného pěvce, který kdysi začínal v jejím rodném městě, kde se už tehdy do něho mladé děvče zamilovalo. Úspěchy, kterých dosáhl na jevišti i mimo ně, odvály vzpomínky na malé město a malé děvčátko, které čekalo...Citově zbloudilý pěvec se při spatření líbezného zjevu zpěvačky vrací do její náruče. A tak to má být, nemyslíte?


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Banánové rybičky (1999) [TV po...

01:30 - 02:00

7 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:45 - 01:45

52 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:15 - 02:15

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

01:00 - 02:00

37 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jeffrey M. Hayes

Hayes Jeffrey M.

The Nest

The Nest
The Nest

Naposled navštívené:
Jeffrey M. Hayes

Hayes Jeffrey M.

The Nest

The Nest
The Nest