Cerven
ohodnotit

Píseň o velké lásce

Žánr:
Rok:
1932
Délka:
84 minut
Premiéra v ČR:
22.4.1932
Popis / Obsah / Info k filmu Píseň o velké lásce
POZOR, SPOILER


V hospodě jest veliká tancovačka. Před hospodou stojí chlapi a také sem přichází statkář Topol. Ten podezřívá Karla, že mu leze do zelí a posílá jej sledovat svého pomocníka Nováka, zda se Karel nesešel s Ančkou. Ta pak odmítá Topola samotného i s jeho dárky.
Novák načapá u Topola zloděje a čeká na pana statkáře. Ten nachytá ve svém lese mladou Vlastu Ptáčkovou jak „krade“ dřevo. Za to si s ní užije. Když pak přijde domů, zloděje propouští a Novákovi přikazuje, aby nakradené stříbro propašoval ke Karlovi. Ten to udělá a dostane za to zaplaceno. Když pak žádá Topola o Vlastu za ženu, je mu to s úsměvem dovoleno.
Když za Topolem přichází otec od Ančky s prosíkem, požaduje Topol jeho dceru, jinak dá jeho dům do dražby. Karel končí v železech, a nakonec ve vězení. Ančka za ním přijde a přiznává se ke svatbě s Topolem, protože chtěla zachránit dům a otce.
Karel se vrací domů, ale postaví si v lese srub.
Žije si tak klidně a nádherně, až mu do toho vpadne ženská. Karel se do ní pochopitelně zamiluje. Jenže jednoho dne, kdy je v práci objeví se tu jiný pán.
Slečnu zblbne sladkými řečičkami o Praze a tak podobně a ona Karla opouští. Atak má zase ve své chatě klid a pokoj.
Topol je sice ženat s Ančkou, ale stále chodí za Vlastou. A jednoho dne je skoro nachytá její manžel. Pozná Topola na útěku a slibuje pomstu. Ta spočívá v tom, že se jeho ženě přizná, že tehdy Karlovi podstrčil ono kradené stříbro. Ta hned spěchá za Karlem a již se domlouvají co dále. A vtom se tu objeví Topol a chce svou ženu.
Dochází k souboji, a dokonce zazní výstřel…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Píseň o velké lásce
Anuška Klímová miluje Karla Nebeského. Odmítá námluvy bohatého statkáře Topola - hrubiána a násilníka. Hajný Novák přistihl na statku zloděje. Toho využije Topol. Umožní zloději útěk a hajnému nařídí, aby připravený balík s lupem podstrčil do Karlovy chalupy. Hajný dostane za odměnu příplatek k platu, aby se mohl oženit se svou dívkou Vlastou. Karel je zatčen a odsouzen. Anuška, jejíž otec je u Topola zadlužen, je donucena ke sňatku se statkářem. Karel zanevřel na lidi a po návratu z vězení si postaví srub v lese, kde žije jen se svým věrným psem. Nakrátko má ženskou společnost. Z touhy po dobrodružství u něho žije městská dívka Helena, která však brzy odejde s bohatým hejskem. Hajný přistihl svoji ženu Vlastu při nevěře s Topolem. Ze msty prozradí Anušce, že Karel byl zavřen nevinně. Mladá žena, která vedle Topola jenom trpěla, spěchá za Karlem do jeho srubu. Statkář si pro ni přijde s revolverem, ale odejde s nepořízenou. Konečně se mohou Anuška a Karel věnovat své veliké lásce.

Poznámka
Film byl natáčen v létě 1931 pouze v exteriérech, bez zvuku. Hráli v něm jen L. H. Struna, Aša Vašátková a Jan Svoboda. Teprve začátkem roku 1932 byly připsány další osoby děje a film byl dokončen v exteriérech a v ateliérech AB na Vinohradech.

Zdroj: NFA


Popis / Obsah / Info k filmu Píseň o velké lásce
Lyrický milostný příběh odehrávající se ve venkovském prostředí.

Autor/Zdroj: /Popis


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1996) [TV pořad]

08:10 - 08:50

0 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Historie obce Vysočany

07:35 - 08:15

35 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - O zlatém tolaru (2020) [TV fil...

08:05 - 09:20

5 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:55 - 08:30

15 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Večerní zvony (Večernja zvona)

Večerní zvony
Večernja zvona

Atomová katedrála

Atomová katedrála
Atomová katedrála

Naposled navštívené:
Večerní zvony (Večernja zvona)

Večerní zvony
Večernja zvona

Atomová katedrála

Atomová katedrála
Atomová katedrála