Zari
ohodnotit

Píseň moře

Song of the Sea

Další název:
Pieseň mora
Rok:
2014
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
19.3.2015
Popis / Obsah / Info k filmu Píseň moře
V bájné krajině starých Keltů žije na osamělém majáku otec s dcerou a synem. Život celé rodiny se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se ukáže, že malá dcerka je poslední z tuleních vil. Jedině ona totiž může Písní moře zachránit všechny pohádkové bytosti, které proměnila v kámen čarodějnice Macha. Děti jsou zároveň odtržené od svého života u moře a hledají si cestu zpět. Pomocníkem a společníkem na cestě je jim věrný pes, se kterým zažívají veliké dobrodružství.
Po vysoce ceněné animované pohádce Brendan a tajemství Kellsu, za kterou získal nominaci na Oscara, přichází irský režisér Tomm Moore s dalším kouzelným příběhem v celovečerním filmu. Nádherně animovaný svět mýtů a nadějeplné vyprávění o síle rodičovské a sourozenecké lásky vynesly mladému režisérovi nejen srovnání s největšími mistry animovaného filmu, ale také už druhou nominaci na Oscara. Snímek vyniká originální výtvarnou stránkou, která, přestože je vytvořená digitálně, asociuje ruční kresbu. Autor dále staví na nostalgickém, jemně humorném příběhu, ve kterém probleskují temné tóny, asociující záhadný svět.
Anifilm 2015


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Píseň moře
Animovaná pohádka vypráví o Benovi a jeho malé sestře Saoirse. Oba žijí se svým ovdovělým tatínkem v majáku u moře. Ačkoliv je holčičce šest let, stále neumí mluvit. Když ji jedné noci odnesou tuleni do moře, dozví se o svém tajemném dědictví po matce. Saoirse je poslední z tuleních víl, magických bytostí, které jsou na souši lidmi a pod vodou tuleni. S Benem se tak vydávají na záchranu kouzelných tvorů z dávných příběhů, o nichž jim vyprávěla maminka a kteří jsou nyní zakleti v kamenech. Film upoutá kromě příběhu i svým podmanivým vizuálním stylem, který je pro oceňovaného režiséra Tomma Moorea typický.
Febiofest 2015


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Píseň moře
Po vysoce ceněné pohádce Brendan a tajemství Kellsu přichází irský režisér Tomm Moore s dalším kouzelným příběhem v celovečerním animovaném filmu. Příběh o poslední z tuleních víl, která jako jediná může zachránit pohádkové bytosti zakleté v kámen, je jedním z horkých adeptů na Oscara v kategorii animovaných filmů.

zdroj: Aerofilms


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

34 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatajené dopisy

12:20 - 13:15

44 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:30 - 13:40

34 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:20 - 13:20

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
To já ne (I Didn't Do It)

To já ne
I Didn't Do It

Pierre Finaly

Finaly Pierre

Naposled navštívené:
To já ne (I Didn't Do It)

To já ne
I Didn't Do It

Pierre Finaly

Finaly Pierre