Zari
ohodnotit

Penzión Mimóza

Pension Mimosas

Žánr:
Země:
Rok:
1934
„Dodnes vysoce ceněný film francouzské kinematografie 30. let“
Popis / Obsah / Info k filmu Penzión Mimóza
Francouzský film „Pension Mimosa“ je vyprávěním o středostavovském rodinném penzionu, jehož majitelem je jistý pan Gaston Noblet, jehož povoláním je cosi, co by se mohlo nazvat inspektorem krupiérů Casina. Je maloměstsky bodrý, což zcela malebně koresponduje s jeho živností, kterou koná. Pan Noblet zcela postrádá hráčskou povahu, naopak v privátu je na hráče velice přísný. Jeho manželka, která vlastně penzión vede, je stejně poklidná a málo „dobrodružná“ jako její muž. Budiž řečeno, že tato dáma je bývalou operní pěvkyní.

Manželé jsou bezdětní a jejich hlavní starostí je již dopředu udusit v zárodku „možné“ hráčské sklony adoptovaného chlapce, takto syna falešného hráče, který zrovna bručí ve vězení. Jenže: povedený tatík se vrací z lapáku a chlapce si odvede. Nobletovi jsou nešťastní, neboť ke kloučeti přilnuli takřka, jako kdyby byl jejich skutečným potomkem. A to je prolog.

Nechme uběhnout deset roků a podívejme se co se bude dít dál. Klouček (mezi námi je to pěkný zmetek) se písemně hlásí k bývalým adoptivním rodičům, ale jeho „synáčkovský“ interes má jen jediný cíl. Pumpnout Nobletovi o prachy. Milá paní Nobletová se jednoho dne vydá za povedeným „dítkem“ a když jej najde, vidí před sebou gigolíka z předměstského hotýlku, na dálku páchnoucího kořalkou a podezřelými obchůdky. Navíc tohle „kvítko z čertovy zahrádky“ je až po uši zamilováno do "rajdy", která má za úkol v jakémsi pochybném zařízení povzbuzovat hosty ke hře.

Mazaná štětka na první pohled „ošacuje“ paní Nobletovou a ničemné klouče přemluví, aby se přestěhoval do Monte Carla a bydlel v penziónu. Kluk poslechne. Přes den pracuje docela spolehlivě v místních garážích. Chvíli to jde, ale pak příjde stesk, a pro klouče osudové kreatura chytá za kliku a je zde. Pension Mimosa se jí zdá příliš „poklidný“ a panáčkovi finanční dispozice k smíchu. Klame hocha s kde kým a nakonec jej přemluví, aby se přestěhoval do „nóblovějšího“ hotelu. Tak to je pro paní Nobletovou přespříliš.

Zatím o je klouče na dva dny v Biarritz, jeho adoptivní matka přivolá telepaticky vážného přítele, a zatímco zmetek prohrává zpronevěřených sedmdesát tisíc, hnízdo se vyprázdní. Jak zachránit alespoň čest? Paní Nobletová prodá diamant, riskuje peníze do hry a poprvé v životě hraje a vyhrává spoustu peněz. Ale než se vrátí povedený synáček udělá jediné užitečné rozhodnutí svého mizerného života tím, že se otráví.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Proposition (The Proposition)

Proposition
The Proposition

Naposled navštívené:
Proposition (The Proposition)

Proposition
The Proposition