Zari
ohodnotit

Pavoučí teror

Eight Legged Freaks

Další název:
Útok pavúkov (SK)
Rok:
2002
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
29.8.2002
„Nemáte rádi pavouky? Oni vás taky!!!“
Popis / Obsah / Info k filmu Pavoučí teror
Svérázné zprávy, které ze své rozhlasové stanice vysílá paranoidní moderátor Harlan, způsobí, že řidič projíždějícího kamionu málem havaruje. Podaří se mu situaci zvládnout, z korby se mu však skutálí jeden sud s toxickým odpadem a spadne do jezera. O týden později podivínský entomolog Joshua Taft ukazuje dvanáctiletému Mikovi, synovi místní šerifky Samanthy Parkerové, jak se samečci ucházejí o samičku, které nosí živý úlovek v zámotcích. Chlubí se, že objevil nový velký a žravý druh pavouka. Sotva však chlapec odejde, je Joshua jedním z pavouků napaden a v nastalém zmatku se podaří uprchnout ostatním pavoukům z jeho sbírky. Do městečka se po deseti letech vrací důlní inženýr Chris McCormick, který chce znovu otevřít důl po svém otci a zachránit tak krachující hornické městečko. To je však ovládáno zkorumpovaným starostou Wadem, který chce v opuštěném dole vybudovat skládku toxického odpadu. Chris odmítne doly prodat, protože věří otci, který až do své smrti tvrdil, že v těžbě lze pokračovat. S několika horníky se v dalších dnech pustí do průzkumu metanem zamořených důlních šachet a chodeb. Mike v Joshuově domě objeví stopy obřích pavouků, kteří utekli do dolu. Chris, který ho sveze domů, mu však nevěří, stejně jako matka. Kromě Mikea má šerifka Sam ještě šestnáctiletou dceru Ashley, která se schází s motorkářem Bretem, nevlastním synem starosty. Jen krátce poté, co se s ním na parkovišti pohádá a odjede, napadnou Bretovu partu obrovští pavouci. Sam přivolá vysílačkou svého zástupce a nařídí mu, aby přivezl zbraně. To už však pavouci proniknou do města a začnou lovit vyděšené lidi.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Pavoučí teror
Poklidným životem malého amerického zapadákova otřese chemická havárie, při které unikne do okolí biologicky nebezpečná látka. Takové věci se občas stávají, ale tentokrát bude mít tato událost poněkud dalekosáhlejší důsledky. Chemikálie totiž zapřičiní, že stovky malých roztomilých pavoučků doslova přes noc zmutují do velikosti obrněného transportéru a hbitě se rozeběhnou po kraji hledat výživnější potravu, než jakou jim dosud skýtaly mouchy. A první na řadě jsou samozřejmě lidé z nejbližšího okolí. Jenže ti se jen tak nevzdávají a pod vedením důlního inženýra Chrise McCormacka (David Arquette) a policistky Sam Parkerové (Kari Wuhrer) začnou organizovat lidskou odpověď na teror krvežíznivých osminohých monster. Začíná boj, jaký hmyzí říše dosud nezažila …


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Pavoučí teror
Poklidným životem malého amerického zapadákova otřese chemická havárie, při které unikne do okolí biologicky nebezpečná látka. To se občas stává, ale tentokrát to bude mít dalekosáhlejší důsledky.

Autor/Zdroj: /DVD


Popis / Obsah / Info k filmu Pavoučí teror
Komediální horor Pavoučí teror přivádí na plátno jedny z oblíbených filmových monster, obří pavouky. Ti se tentokrát vyrojí z jezera, zamořeného neznámou toxickou látkou, a zahájí invazi do upadajícího hornického městečka. – Důlní inženýr Chris McCormick se vrací domů po deseti letech. Nachází jen krachující město, jež ztratilo budoucnost kvůli uzavření domněle vytěžených dolů a kvůli černým obchodům zkorumpovaného starosty Wadea. Chris, jehož do města přivedla snaha znovu otevřít doly po otci, ale i sympatie k rozvedené šerifce Sam Parkerové, se po útoku pavoučích monster stane hrdinou, který zachrání město jak před příšerami, tak před hromadným přestěhováním. - Klasickou „béčkovou“ zápletku s tradičně pojednanými charaktery a figurkami tvůrci obohatili o komediální (nikoli však parodickou) nadsázku. Neskrývají obdiv ke starým hororům třicátých a padesátých let, např. Tarantula (1955, Tarantule; r. Jack Arnold). Pavoučí teror je v mnoha ohledech (zejm. v dokonalém zobrazení monster) vylepšenou replikou těchto kinematografických vzorů, spíše než katastrofickým hororem typu Arachnophobia (1990, Arachnofobie; r. Frank Marshall – TV). Obrací se ovšem především k poučenému divákovi, jehož se snaží nikoli napínat nebo děsit, nýbrž pobavit důvěrně známými vypravěčskými schématy a situačním humorem. - Film přesto nelze doporučit divákům, kteří trpí arachnofobií (tj. fobií z pavouků).
Zdeno Kubina Filmový přehled 2002/9

Autor/Zdroj: Kubina Zdeno/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Megatransporty (Monster Moves)

Megatransporty
Monster Moves

Naposled navštívené:
Megatransporty (Monster Moves)

Megatransporty
Monster Moves