Zari
ohodnotit

Paralelní světy

Upside Down

Další název:
Paralelné svety
Žánr:
Země:
Rok:
2011
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
31.1.2013
„Příběh mladíka, který v alternativním světě hledá svoji lásku.“
Popis / Obsah / Info k filmu Paralelní světy



Mladík Adam žije v Dolním světě. Nad ním se nachází svět otočený vzhůru nohama, tzv. Horní svět a v něm působí opačná gravitace. Adam kdysi z Horního světa potkal pohlednou dívku jménem Eden, kterou bohužel postihne amnézie, a kvůli ní Adam i jejich láska upadne bohužel v zapomnění. Když Adam už ani nedoufajíc, že Eden znovu někdy spatří, tak najednou zčistajasna se jeho milovaná objeví v televizním vysílání. Adam neváhá ani chvíli a rozhodne se za Eden vydat do světa nad ním a opět v ní probudit její zapomenuté city. Aby se podařilo Adamovi uspět, tak se nenechá zastavit žádnou překážkou, ať už bude jakéhokoli druhu.


Autor: Langley

Popis / Obsah / Info k filmu Paralelní světy



Adam je obyčejný mladík žijící v podivné realitě. Vede poměrně skromný život a stále myslí na dívku Eden, kterou v dětství potkal v horách. Eden pochází ze zcela jiného světa, ze sousední planety, kde je svět naruby, „visí“ přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Eden v televizi. Od tohoto momentu jej už nic nezastaví, aby dívku nalezl a byl jí nablízku. V cestě jejich setkání překáží nejen zvláštnosti odlišných planet, ale též přísné společenské zákony, které dbají na to, aby se jejich příslušníci vzájemně nestýkali…

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu Paralelní světy



Juan Solanas (nar. 1966), syn významného argentinského režiséra Fernanda Solanase, natočil jako svůj druhý snímek romantickou sci-fi Paralelní světy, jež zaujme hlavně svým vizuálním ztvárněním. Příběh o rozdělených milencích Adamovi a dívce Eden (čili Ráj), kteří pocházejí z protilehlých světů těsně nad sebou a nesmějí se stýkat, využívá řadu klišé o přitažlivosti osudové lásce silnější než gravitace. Adam žije v Dolejšku, vykořisťovaném „antipodní“ (či inverzní) planetou Hořejšek těsně nad ním. Zamiluje se náhodou do „hořejší“ dívky a dá se kvůli ní najmout od nepřátelské korporace Transworld. Pracuje v kanceláři, kde strop je zároveň podlahou pro úředníky z Hořejška. Příběh, zpočátku těžící z originálního nápadu, se postupně utápí v málo vysvětlených pravidlech fungování dvojí gravitace dvou planet. Je ovšem zabalený do působivých obrazů a melancholické snové atmosféry.
-ivp-, Filmový přehled 2013/4


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

17:55 - 18:40

5 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

30 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

5 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Reklama