Zari
ohodnotit

Papežem proti své vůli

The Pope Must Die

Další název:
Papež musí zemřít; Pápež musí zomrieť; The Pope Must Diet
Žánr:
Rok:
1991
Délka:
97 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Papežem proti své vůli
Když papež Pius náhle umírá, zorganizuje mafie volbu nového papeže, ale namísto jejich komplice, otce Albiniho, je zvolen otec Albinizi. Nový papež ovšem brzy zjistí, že Vatikánu vládne korupce a že strach o život je zde opravdu namístě.

Zdroj: AMC Networks International


Popis / Obsah / Info k filmu Papežem proti své vůli
Nový papež zjistí, že být hlavou katolické církve může být poněkud riskantní.Kardinál Rocco a monsignor Vitchie, dva vysocí vatikánští úředníci, využívající církev k praní špinavých peněz pro mafiána Corelliho, se po smrti papeže pokusí prosadit nástupce, který by pracoval pro mafii. Sekretář však špatně zapíše jméno, a tak se novým papežem nečekaně stane nekonvenční maloměstský kněz Giuseppe Albinizi, bývalý automechanik, který by před papežskou funkcí dal raději přednost autům, ženám a rokenrolu. Když však zjistí rozsah korupce, rozhodne se Vatikán vyčistit od podobných praktik a lidí, kteří za nimi stojí. Jenže i on má malé tajemství a mafiáni se rozhodnou použít ho k jeho likvidaci.


Popis / Obsah / Info k filmu Papežem proti své vůli
Neortodoxný a málo kvalifikovaný katolícky kňaz Robbie Coltrane sa kvôli cirkevnému omylu stane pápežom. Lenže keď nastúpi na pápežský stolec, zistí, že Vatikán je v rukách skorumpovaných gangstrov, ktorí majú skôr bližšie ku "Krstnému otcovi" ako k Pánu Bohu. "Pápež Robbie" sa rozhodne, že s tým urobí poriadky a vyčistí katolícky štát od toľkej špiny. Ibaže veci nie sú také jednoduché ako sa zdajú byť - do cesty sa mu postavia nielen všadeprítomní byrokrati, či smrteľné hrozby, ale aj jeho stará láska, ktorá sa objaví v tej najnevhodnejšej chvíli.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama