Zari
ohodnotit

Paní z Monsoreau [TV film]

La dame de Monsoreau

Žánr:
Země:
Rok:
2008
Délka:
188 minut, (96 + 92 minut)
„Nové zpracování slavného románu Alexandra Dumase st.“
Popis / Obsah / Info k filmu Paní z Monsoreau
Dvoudílné historické drama. Léta páně 1578. Šest let po masakru na svatého Bartoloměje. Vypjaté osudy, náboženská válka, politické intriky, ambice a nezkrotné emoce - tolik o francouzském království, které je v této neklidné době rozpolceno. Katolíci vedou, v zájmu zachování svého privilegia na božské právo, občanskou válku proti protestantům usilujícím o větší uznání. Jako vládce země se král Henry III., k velké nelibosti dvora, snaží usmířit obě náboženské frakce. Když se hrabě de Monsoreau, velitel královských loveckých psů, setkává na plese s mladou Dianou de Meridor, okamžitě se do ní zamiluje. Ta do svých 23 let žila šťastný život na venkově pouze se svým otcem.

Rafinovaný a bezohledný hrabě přesvědčí jejího umírajícího otce, aby mu dal ruku Diany za ženu. Tak se z ní stává Diane de Monsoreau a žije rezignovaným životem až do dne, kdy se setká s proslulým protestantem hrabětem Bussy d´Amboisem. Od té doby se lásce, kterou cítí k Bussymu, vyrovná pouze nenávist, již cítí ke svému manželovi. U dvora je napjatá atmosféra. Král chystá edikt, zaručující protestantům svobodu vyznání. Vévodkyně de Guise, manipulátorka, které není rovno, spojuje králova bratra a vlivné katolíky v rámci Svaté Ligy, tajné organizace, která plánuje sesazení krále z trůnu. V nejvyšších státních vrstvách vznikají dvě frakce a napětí se stupňuje. De Monsoreau se přidává ke stoupencům Svaté Ligy, zatímco Bussy d´Amboise stojí na straně krále. A mezitím se rozpoutává válka na dvou frontách. Jedna kvůli lásce a druhá kvůli ideálům.

Toto dílo kombinuje dobrodružné scény, překrásné scenérie (Chateau de Chambord) a romantické intriky. Bratrská nenávist, odloučení lidí, touha po moci a naplnění ambicí: Stále moderní témata ve fiktivním, volném přepisu novely La Dame de Monserau od Alexandra Dumase staršího.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Paní z Monsoreau
Je třeba překazit spiknutí proti Jindřichovi III., potrestat proradného vévodu z Anjou a dobýt srdce krásné Diany... Klasickému dramatu nesmrtelného Alexandra Dumase Paní z Monsoreau se dostalo další filmové podoby. Francouzští televizní tvůrci natočili dvoudílný film podle tohoto velmi oblíbeného románu.
1/2
Příběh lásky, která šla až hrob krásné Diany a rytíře de Bussy. Píše se rok 1574, dva roky po masakru protestantů o Bartolomějské noci se radikální katolíci seskupili kolem rodu Guisů a hraběte z Monsoreau, aby spojenými silami překazili mírové snahy krále Jindřicha III. Hrabě z Monsoreau ze svého panství v Anjou organizuje spiknutí, v němž má zásadní roli sehrát králův bratr, princ František, vévoda z Anjou.Ale osud hraběti postavil do cesty nečekanou překážku. Diana z Meridoru s francouzsko-španělskou krví by mohla řádně zamíchat jeho plány, a tím i osudem celé Francie.
2/2
Paní z Monosoreau je příběh velké lásky hraběnky Diany de Monsoreau, kterou násilím přinutil hrabě z Monsoreau, aby se za něho provdala. Nebohá Diana netušila, že to byl právě on, kdo zabil její starého otce. Diana má však svého rytíře, kterého miluje a který se ji snaží vyrvat ze spárů proradného hraběte z Monsoreau. Avšak hraběti Bussy d'Amboise čest a přísaha velí starat se vedle své lásky především o blaho Francie. Spříseženci v čele s vévodou de Guise a hrabětem z Monsoreau zakládají Svatou ligu, tajnou organizaci, která má svrhnout krále a na trůn dosadit jeho bratra. Bussy má na vybranou...

Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama