Zari
ohodnotit

Otrávené světlo

Žánr:
Rok:
1921
Premiéra v ČR:
21.10.1921
„Iluzionista se chce zmocnit vynálezu studeného světla. Odvážný inženýr zachrání vynálezce a získá ruku jeho dcery.“
Popis / Obsah / Info k filmu Otrávené světlo
Profesor Grant podepíše smlouvu s dr. Selínem o prodeji svého vynálezu studeného světla, avšak plány vynálezu zůstanou uschovány v Grantově bytě. Jednání tajně vyslechne iluzionista Durk, který se chce vynálezu zmocnit. Po několika dnech je Selín nalezen mrtev a jeho přítel ing. Bell upozorní policii na žárovku naplněnou jedovatým
plynem. Durk vystupuje na oslavě narozenin Grantovy dcery Anny a zmocní se plánů vynálezu. Podle zanechaného otisku ruky policie zjistí Durkovu totožnost, i když podle jejích záznamů má být Durk ve vězení. Ukáže se však, že Durk za pomoci dozorce Karbana uprchl a nastrčil místo sebe slabomyslného bratra. Durk unese Granta, aby mohl realizovat své zločinné plány. Bell pokračuje v pátrání spolu s Anny, střetne se s Durkem, a je přemožen. Durk ho zavře do místnosti s jedovatou žárovkou. V poslední chvíli osvobodí Bella Karban, který se Durkovi vzepře. Bell s Anny a policií pak Durka pronásledují a Bell získá nejen Grantovy plány ale i jeho dceru.

Autor/Zdroj: Národní filmový archiv/Český hraný film I.


Společný film Jana S. KOLÁRA a Karla LAMAČE se inspiroval americkými dobrodružnými snímky, které v prvních poválečných letech silně zaujaly i české návštěvníky kin.

Autor/Zdroj: Březina Václav/noticka


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Candi Milo

Milo Candi

Naposled navštívené:
Candi Milo

Milo Candi