Zari
ohodnotit

Ostrov dinosaurů

Dinosaur Island

Další název:
Journey to Dinosaur Island; Im Land der Dinosaurier
Země:
Rok:
2014
Délka:
82 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Ostrov dinosaurů
POZOR SPOILER

Děti ve škole se právě učí historii planety Země a geologii. Glorie je velmi aktivní, což některé spolužáky štve. Malý Lucas Winton si zase maluje dinosaury. Učitel jej načapá a postaví k tabuli, aby učil místo něj. Což malý zvládne levou zadní, protože má otce geologa.
Pak jede s matkou do domu, který zůstal pro prarodičích. Dům je na prodej a matka nechce, aby si Lucas z něj cokoli bral. On však přesto uzme nějaký krystal.  
Když pak letí letadlem, začne krystal zářit. Ocitnou se v nějaké podivné bouři a… 
Lucas se probírá na pláži. Je tu docela sám. Volá a hledá dalšího člověka, ale místo toho narazí na středně velké raptory. Od jejich přítomnosti jej osvobodí děvče jménem Kate Rossová. Ta jej uvede do života na ostrově. Ona je zde od roku 1955. Přesto vypadá na šestnáct let a ona tvrdí, že jí tolik také je.  
Pak Lucas svede boj s artopleurou, kterou omráčí Katjiným deníkem.  
Kate tvrdí, že dochází k cestování časem. Dokazuje to novinami z roku 2040.  
Pak spadne další letadlo. Jako vždy bez lidí na palubě. Lucas v něm nalézá poklad, ale jen pro sebe. Totiž obrovskou spoustu čokolády. Kate je naštvaná, že tam nic jiného není. A to už se tu objevují domorodé děti.
Ty zajmou naše dva bělochy. Po cestě k chýším svedou boj s květinami, a nakonec ti dva končí v kleci. Mezitím spadne další várka beden.  
Ve vězení je také domorodec, který Lucase upozorní na to, že jeho blikající krystal má dvojníky, ale o hodně větší. Lucas se domnívá, že by jej mohly dostat domů, a tak i s holkou prchají. Osedlají si létající potvory a letí ke krystalům.  
Když se ocitnou na zemi, jsou napadeni artopleurami, ale živočich, na kterém přiletěli je zachrání. Obě děti se pak dostanou, jsa pronásledovány zase nějakou obludou, až k místu, kde je plno vraků jak letadel, tak i lodí. Odsud se po jistých obtížích dostanou až k obřím krystalům. Lucas se je pokusí aktivovat, ale jsou zde nezvaní hosté. Ke druhé aktivaci přispěje tvor jménem Mimos, kterého si Katja chovala. Ta se také v důležité fázi aktivace chce vrátit pro svůj deník, aby světu přinesla důkazy o existenci tohoto světa.
Ani jeden z dětí však netuší, kolik mají času… 
  
 


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Ostrov dinosaurů
Trinásťročný Lucas sa vydáva na letné prázdniny svojho života. Lietadlo, ktorým cestuje, sa stratí v silnej búrke a on sa ocitne sám na zvláštnom ostrove plnom lodí duchov a prehistorických bytostí. Snaží sa nájsť priateľské formy života, keď v diaľke začuje rádiové vysielanie. V džungli, v ktorej sa usiluje signál nájsť, natrafí na krásne mladé dievča, ktoré o sebe tvrdí, že pochádza z 50. rokov 20. storočia. Spoločne sa rozhodnú nájsť spôsob, ako sa dostať domov. Na tejto ceste odhalia tajomstvá, ktoré navždy zmenia budúcnosť nášho sveta.

Zdroj: AMC


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na forbíně TM (2012) [TV pořad...

00:25 - 01:10

31 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Mořští vlci (1980)

00:20 - 02:15

36 minut již uběhlo
79 minut zbývá do konce

NOVA - Kluk od vedle (2015)

00:55 - 02:45

1 minut již uběhlo
109 minut zbývá do konce

Prima - Dech života (1987)

00:30 - 03:25

26 minut již uběhlo
149 minut zbývá do konce

Reklama