Zari
ohodnotit

Osm hrozných

The Hateful Eight

Další název:
Osem hrozných; The Hateful 8
Žánr:
Rok:
2015
Délka:
168 minut
Premiéra v ČR:
7.1.2016
„Nikomu se nedá věřit. Všechny je třeba nenávidět...“
Popis / Obsah / Info k filmu Osm hrozných



POZOR SPOILER!

Kapitola 1. Poslední etapa do Red Rocku
Zasněženou krajinou jede kočár s kočím zvaným O.B. a dvěma podivnými pasažéry. Muž je přezdívaný Kat a žena je jeho zajatkyně, Daisy Domergueová. Veze ji do Red Rocku k soudu, kde má být odsouzena a pověšena. Jenže cestu jim zkříží černoch hovící si na třech mrtvolách. Kat jej zná, je to lovec lidí Marquis Warren. Kat mu hned vysvětlí, kdo je tady pánem a vezme jej s sebou.

Kapitola 2. Zkurvysyn
Cestou potkají muže, který o sobě tvrdí, že bude v Red Rocku novým šerifem. Jmenuje se Chris Mannix. Toho také přiberou do kočáru.

Kapitola 3. Obchod u Minnie
Tato sestava přijíždí až k obchodu ženy zvané Minnie. Ta zde žije s mužem řečeným Sladký Dave a sluhou, ale zrovna není nikdo doma, protože prý odešli. Jsou zde jen čtyři muži. Jeden – Mexikánec to tu v nepřítomnosti Minnie hlídá a ti tři jsou pasažéři dostavníku, který sem přijel. Jsou to starý generál Sanford Smithers, Oswaldo Mobray, který má v Red Rocku dělat kata a vytáhlý kolonát Joe Cage. Mezi muži panuje od začátku napětí. Hlavně mezi generálem a černochem, vždyť oba bojovali v občanské válce, ovšem každý na jiné straně. Kat odebere za Warrenovy pomoci zbraně Joeovi a Oswadlovi /75/. Černoch pak vyprovokuje plukovníka, kterého v „sebeobraně“ zastřelí.

Kapitola 4. Domergueová má tajemství
Čtyřicet sekund před výstřelem Daisy vidí někoho, kdo otrávil kávu. Nikdo jiný si toho nevšiml. Jako první to odskáče právě Kat. Jako další B.O. A protože Chris se kávy napil, tak je pro Warrena mimo podezření. Postaví zbývající tři muže ke zdi a Mexičana Boba odhalí jako lháře. Netvrdí, že otrávil kávu, ale že lže, když tvrdí, že Minnie s Davem a sluhou odjela. A následně jej zastřelí /117/. A když chce zjistit, kdo kávu otrávil, je zespodu ze sklepa střelen do rozkroku. A dojde k přestřelce.

Kapitola 5. Čtyři pasažéři
Téhož dne, ale časně zrána sem přijíždějí čtyři pasažéři. My je již známe, jsou to ti, co přivítali ty druhé čtyři u Minnie. Tito zloduchové zabijí každého kdo zde je a usadí se tu, aby počkali na Kata a Minnie. Její bratr se schová do sklepa a je to právě on, kdo Warrena později tak postřelí.

Kapitola poslední. Černej chlap, bílý peklo
Výchozí situace je nyní taková. Warren je dost raněn, stejně jako Mannix. Na protější straně jsou také ranění a to Daisy a Oswaldo. Zdravý člověk je Cage a ten ve sklepě. A to je Jody Domergue. Bohužel mu však to zdraví vinou Warrena dlouho nevydrží. Warren odpráskne i Cageho a Mannix se k zabíjení teprve chystá. Kdo si bude jeho oběť? Bude jen jedna? Nebo snad všichni?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Osm hrozných



Několik let po občanské válce se zasněženými kopci Wyomingu řítí dostavník. Veze se v něm John Ruth (Kurt Russell), lovec lidí, známý také jako „Kat", a Daisy Domergueová (Jennifer Jason Leigh). Jeho čeká odměna, vypsaná na její hlavu, ji soud a oprátka. Po cestě potkají dva muže – majora Marquise Warrena (Samuel L. Jackson), bývalého vojáka, ze kterého se také stal obávaný lovec lidí a Chrise Mannixe (Walton Goggins), jižanského odpadlíka, který o sobě tvrdí, že je novým šerifem ve městě, kam mají všichni namířeno. Když jim silná vichřice zabrání pokračovat v cestě, rozhodnou se hledat útočiště v dřevěnici u Minnie, která je oblíbenou zastávkou dostavníků. Ve dveřích je však nevítá majitelka, ale několik cizinců, kteří se rozhodně netváří přívětivě. Nad horským průsmykem zuří sněhová bouře a osm pocestných začíná tušit, že se do města asi nedostanou...

Zdroj: Forum Film CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Osm hrozných



Western Osm hrozných je osmým filmem Quentina Tarantina. S jeho předchozím snímkem (rovněž westernem) Nespoutaný Django (2012, Django Unchained) ho spojují motiv rasismu a období kolem americké občanské války (1861-1865); první „případ“ se odehrává dva roky před ní, druhý několik let po ní. Příběh o tom, jak během jednoho dne za sněhové bouře ve stanici dostavníků v zasněžených kopcích Wyomingu uvízne podivná sešlost sedmi mužů a jedné ženy, je podle Tarantinova obyčeje rozdělen do šesti kapitol. – 1. Poslední dostavník do Red Rocku. Kvůli blížícímu se blizardu spěchá kočí O.B zasněženou krajinou do zastávky v Minniině galanterii. Zastaví ho lovec zločinců, černošský major Marquis Warren. Potřebuje se dostat se dvěma mrtvými „úlovky“ do Red Rocku. Přidá se tak k dalšímu lovci lidí Johnu Ruthovi, který tam veze k soudu vražedkyni Daisy Domergueovou. – 2. Špína chlap. Později se do dostavníku vnutí údajný nový šerif v Red Rocku Chris Mannix, pocházející z unionistické rodiny. – 3. Minniina galanterie. Cestující přivítá před dřevěným stavením cizí muž (Bob). Podle něj majitelka Minnie a její Cukrouš Dave odjeli na návštěvu. Uvnitř je kovboj John Gage, kat Oswaldo Mobray a starý jižanský generál Smithers. Tomu Marquis později vylíčí, jak si vychutnal zabití jeho syna, lovce negrů, Chestera. Pak zastřelí i jeho. – 4. Domergueová má tajemství. Během Marquisova vyprávění jen Daisy vidí, jak kdosi otráví kávu na kamnech. Napijí se a v mukách zemřou O.B a Ruth, který stačí varovat Chrise. Major pochopí, že i Minnie a Cukrouš Dave jsou po smrti. Pak ho skrz podlahu střelí do přirození muž ukrytý ve sklepě (Jody). – 5. Čtyři cestující. Ráno dorazili k Minnii Gage, Bob, Oswaldo a Daisyin bratr Jody, vůdce bandy. Všechny místní pobili a mrtvoly naházeli do studny. Naživu nechali jen generála a čekali na dostavník… – Poslední kapitola. Černý muž, bílé peklo. Jody s kumpány měli v plánu osvobodit Daisy. Warren a Chris je teď v makabrózním krvavém zúčtování postupně zlikvidují a Daisy oběsí; podle umírajícího Marquise to Mannix dluží Ruthovi, podle Chrise je to jeho první a zároveň poslední čin na postu šerifa. – Osm hrozných vyznívá jako divadelní konverzační krvák. Pomalé tempo, natahování příběhu a rozvláčné dialogy, jimž místy schází tarantinovská ironie a vtip, jako by naznačovaly tvůrčí vyčerpání a sebestřednost dvaapadesátiletého filmaře. Ten ostatně prohlásil, že udělá nejspíš už jen dva filmy. – Snímek byl natočen na negativ 65mm a v USA se první týdny promítal ve vybraných kinech v delší 70mm verzi, jež má 187 minut.

Zdroj: NFA / -kat-


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Zorita Azrak

Azrak Zorita

Chrissy Monk

Monk Chrissy

Naposled navštívené:
Zorita Azrak

Azrak Zorita

Chrissy Monk

Monk Chrissy