Cerven
ohodnotit

Operace: Zlomený šíp

Broken Arrow

Další název:
Operácia Zlomený šíp (SK)
Rok:
1996
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
25.4.1996
„Jaderná zbraň v nesprávných rukou...“
Popis / Obsah / Info k filmu Operace: Zlomený šíp
Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám, a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává...

Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí oba prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry – a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho…

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Operace: Zlomený šíp
Režisér John Woo sa pustil do dalšieho akčného snímku pod názvom Operácia: Zlomený šíp(Broken Arrow).
Kolegovia Victor Deakins(John Travolta-Pomáda,Kdo pak to mluví)a Riley Hale prevážajú atomové bomby. Deakins hlavice ukradne pri prevoze a Hale si uvedomuje že je to jeho vina a že ak mu nezabráni v jeho pláne bude to katastrofa.Voják začne využívat všetký znalostí,ktoré sa naučil a predpovedat protivníkov úmysel. Do nebezpečného súboja sa zapletie aj strážkyna parku,pomáhajúca Halovi. Nebudú chýbat vynikajúce akčné súboje,prestrelky,vela výbuchov a skvelý John Travolta, tentoraz ako terorista. Preto sa aj film stal najlepším akčným snímkom roku 1996.


Autor: netopir55

Popis / Obsah / Info k filmu Operace: Zlomený šíp
Americký thriller Operace: Zlomený šíp (1996) natočil špičkový představitel akčního žánru John Woo podle scénáře Grahama Yosta, který se podílel na mimořádně úspěšném snímku Nebezpečná rychlost (FP 8/94). Záminkou k rozpoutání napínavého a dynamického děje s řadou očekávaných i překvapivých zvratů je tentokrát únos atomových hlavic, provedený elitním vojenským pilotem Victorem Deakinsem („Zlomený šíp" ve filmu znamená krycí označení Pentagonu pro ztracenou jadernou zbraň). Na straně spravedlnosti stojí Deakinsův mladší a méně zkušený kolega Riley Hale, jenž kromě své předvídavosti využívá i pomoci mladé hlídačky Národního parku Terry Carmichaelové.- John Woo tentokrát místo okázalé brutality klade důraz na důsledné využití možností, které mu nabízí navenek jednotvárné prostředí Národního parku v Utahu; souboje a honičky se odehrávají na rozlehlých pláních, ve skalách, v kaňonech i ve štolách starého dolu. Se stejnou nápaditostí tvůrci využívají také techniku (mezi mnoha dopravními protředky dojde zvláště na přednosti i nedostatky helikoptér). Nejvyspělejší vojenské vybavení se dostává ke slovu jen okrajově, např. bombardovací letoun typu Stealth je zlikvidován hned v úvodu, a vlastní příběh vrcholí „pouze" pěstním soubojem. Choreografie napínavých scén kulminuje dlouhou sekvencí v rozjetém nákladním vlaku, která je připomínkou a zároveň rozvedením finální sekvence z Nebezpečné rychlosti. - Stylově vytříbený akční thriller nezatěžuje diváka ani tou nejjednodušší psychologizací postav; hlavní hereckou atrakcí je John Travolta v roli „zlého muže".

-zk-, Filmový přehled 1996/3


Popis / Obsah / Info k filmu Operace: Zlomený šíp
Vic Deakins (John Travolta - nominován na Oscara za roli ve filmu Pulp Fiction) a Riley Hale (Christian Slater - Interview s upírem) jsou piloti, kteří byli pověřeni přísně tajnou misí. Konflikt mezi nimi nastává, když jsou nukleární hlavice, které převážejí, uneseny. Hale si uvědomuje, že Deakins je ten, kdo tahá za nitky celé akce. V sázce jsou miliony životů a hodiny rychle ukrajují čas hrozící apokalypsy - zániku světa. Hale využívá absolutně všeho, co se kdy naučil od Deakinse, aby ho porazil jeho vlastní smrtelnou zbraní.
Nejúspěšnější akční film roku 1996, tržby v USA 75 mil. USD
návštěvnost v kinech u nás 78.126, rekordní tržby 2.835,646 Kč

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Popis / Obsah / Info k filmu Operace: Zlomený šíp
Zlomený šíp neboli ztracenou nukleární zbraň mají na svědomí piloti speciální bombardovací jednotky Deakins a Hale. Zatímco Deakins hodlá zničit americký jihozápad, Hale se mu v tom snaží zabránit a očistit své jméno.

Autor/Zdroj: /Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Úplně beznadějný případ (1978)...

07:20 - 08:10

40 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Historie obce Vysočany

07:35 - 08:15

25 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:15 - 08:05

45 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:55 - 08:30

5 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Reklama