Zari
ohodnotit

Operace Monolit

Monolith

Žánr:
Rok:
1993
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
16.9.1993
„Vysokovoltový trikový sci-fi film, právě dokončený v USA. Dva policisté - Tucker a Flynnová - na stopě vládou podporovaného projektu Monolit.“
Popis / Obsah / Info k filmu Operace Monolit
Detektiv Tucker je zkušený losangelský policajt, který pod samotářským vzhledem ukrývá osobní trauma. Překoná ho?
Terri Flynn je poslední kapkou, co tento policajt potřebuje. Energická mladá dáma se totiž rozhodne, že bude jeho partnerkou stůj co stůj. Podaří se jí to?
Dva policisté zpozorují mladou ženu, kterou vzápětí pronásledují. Přitom usmrtí desetiletého chlapce. To je jen začátek bizarní série událostí, které úplně změní životy Tuckera a jeho společnice.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Popis / Obsah / Info k filmu Operace Monolit
Sci-fi Operace Monolit svou stavbou připomíná libovolný díl standardního televizního krimi seriálu, jehož hrdinou je smíšená dvojice policistů.. K základnímu schématu. o nesourodém páru, který má věčné spory mezi sebou i s (v jádru dobrým) nadřízeným se zde připojují prvky sci-fi o vetřelci z tajemné civilizace, skrývajícím se v lidských tělech Tentokrát má podobu "inteligentní energie" jež se, podobně jako ve filmu Tajemné zlo, přesouvá ústy z osoby do osoby. Protože energetická povaha vetřelce umožňuje z těla hostilele nejrůznějším způsobem chrlit oheň a elektrický proud, dostali v tomto filmu značnoru příležitost pyrotechnici a tvůrci zvláštních efektů. Přestože se po produkční stránce jedná o film s nízkým rozpočtem (osm milionů dolarů), právě velmi poctivě udělané efekty jsou jednou jeho z nejzajímavějších stránek. Tím, co je naopak" neoddiskutovatelně řadí do kategorie B, je především scénář (Stephen Lister, Eric Poppen) pohrdající logikou a vedoucí postavy co nejkratší cestou od výbuchu k výbuchu. I v rámci "béček." se však jed a o vyšší standard, zejména díky zručné a nápadité režii režiséra a producenta britského původu Johna Eyrese, nezakrytě poučené díly slavnějších klasiků žánru (včetně rozsáhlé citace závěrečných "chodbových" scén z Vetřelce). Zvláští pozornost zaslouží John Hurt v roli padoucha Villana.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Hans Diehl

Diehl Hans

Maximilian Gege

Gege Maximilian

Geoffrey Oryema

Oryema Geoffrey

Naposled navštívené:
Hans Diehl

Diehl Hans

Maximilian Gege

Gege Maximilian

Geoffrey Oryema

Oryema Geoffrey