Zari
ohodnotit

Ohrožení Britannicu

Juggernaut

Další název:
Terror on the Britannic
Rok:
1974
Délka:
109 minut
„O skupině pyrotechniků, která se pokouší zneškodnit bomby, nastražené neznámým vyděračem na velké zaoceánské lodi.“
Popis / Obsah / Info k filmu Ohrožení Britannicu
Neznámý maniak vyhrožuje lodní společnosti. Jednu z jejích lodí, luxusní transatlantický parník Britannic, hodlá i s dvanácti sty pasažéry vyhodit do povětří, pokud nedostane tučné výkupné. V různých částech lodi prý umístil sedm časovaných bomb. K Britanniku je okamžitě vyslán odborník na pyrotechniku, ale ačkoliv jsou bomby lokalizovány, je potřeba nejvyšší opatrnosti a zkušeností, aby mohly být zneškodněny. A času je zoufale málo...


Autor: ajaajena

Popis / Obsah / Info k filmu Ohrožení Britannicu
Luxusní zaoceánská loď Britannic vyplula na širé moře s dvanácti stovkami cestujících a členů posádky. Po dvou dnech, když je loď příliš daleko na to, aby se mohla vrátit, ozve se v kanceláři lodní společnosti telefon a neznámý muž oznámí, že na palubu lodi umístil sedm barelů plných výbušniny a načasoval je tak, aby další den explodovaly a loď potopily. Tvrdí, že každý pokus rozbušky demontovat povede k explozi a jediná možnost, jak katastrofě zabránit, je vyplacení půlmilionového výkupného. Aby dokázal, že nemluví do větru, nechá na lodi explodovat dva z barelů. Šéf lodní společnosti je ochoten pro záchranu cestujících výkupné zaplatit, z vládních míst však přijde nařízení výkupné neplatit. Na palubě lodi přistává sedmičlenný tým pyrotechniků, vedený zkušeným veteránem Fallonem. Ti se mají pokusit nálože zneškodnit, dřív než dojde k jejich odpálení. Kapitán lodi nesouhlasí z rozhodnutím neplatit a pyrotechnikům vychází vstříc, jak jen je to možné.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Ohrožení Britannicu
Již první vyplutí luxusního parníku Britannik se zdá být zároveň posledním. Neznámý vyděrač ukryl na palubě časovanou nálož. Žádá tři miliony, jinak vyhodí Britannik do povětří. Přítomný expert na výbušniny stojí před neřešitelným úkolem.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama