Zari
ohodnotit

Odpolední směna

Swing Shift

Žánr:
Rok:
1984
Délka:
96 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Odpolední směna
Odpolední směna zobrazuje osudy obyčejných lidí v Americe válečných let. Je příběhem mladé ženy, jejíž mužodešel bojovat do války . Sama chce přispět svým dílem, a odchází proto pracovat do továrny jako nýtovačka. Zde se však setkává s přitažlivým mladým mužem a čekání na konec váky je tak dlouhé... Romantické drama režírované Jonathanem Demmem (např. Philadelphia).

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 05.04.1995 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Odpolední směna
"Sbohem, mami, jedu do Yokohamy!" zpívalo se v jedné písničce té doby. Patnáct milionů amerických mužů šlo do boje. Doma to byl čas nacpat rtěnky do nábojnic. Americké ženy nikdy předtím nepracovaly v továrnách… ale nikdy nejste tak hezké, abyste se nemohly učit. Příběh domácí fronty války a lásky. Hawnová a Lahtiová dynamicky nýtují jako "Rose nýtovačky" té doby. A Russell hraje ty správné noty jako zamilovaný hráč na trubku.
Zásoby benzinu se krátí. Dámské účesy prodlužují. Dobročinné kuchyně jsou prázdné. Taneční sály jsou přecpané. A muži a ženy pracují v továrnách v neustálém tlaku, aby vybudovali arzenál Spojenců. Žádná doba nebyla taková a tahle změnila život Ameriky navždy. Odpíchněte si příchod - máte Odpolední směnu.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Popis / Obsah / Info k filmu Odpolední směna
Snímek Jonathana Demmeho Odpolední směna (1984) se odehrává za druhé světové války, kdy muži museli jít zachraňovat svět a jejich místa v továrnách zastávaly řeny. - Kay a Hazel jsou přítelkyně, které spojila právě taková práce v továrně na letadla. Kay chce všemi silami pomoci své vlasti;vůči manželovi, bojujícímu kdesi v Evropě, však už tak zodpovědná není. Zamiluje se do svého nadřízeného; oba si zpočátku uvědomují dočasnost své lásky, ale později pochopí, že ta je silnější než jejich "rozumné" uvažování. - Film zůstává na úrovni popisu jednoduchého milostného příběhu. Při dokumentování pracovního zanícení hrdinek připomíná filmy z 50. let, v nichžse něžnější polovice naší republiky s vervou pustila do budování socialistického hospodářství. Snímek, jehož průměrnost byla určena už slabým scénářem, zaujme snad jen hereckým obsazením (Goldie Hawnová, Kurt Russell).

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kolo plné hvězd (2011) [TV poř...

10:35 - 11:30

7 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

ČT2 - Tutanchamonova kletba

10:25 - 11:20

17 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Hell’s Kitchen Česko (2024) [T...

09:30 - 10:55

72 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:25 - 11:25

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Reklama