Zari
ohodnotit

Obušku, z pytle ven!

Žánr:
Rok:
1955
Délka:
77 minut
Premiéra v ČR:
7.9.1956
„Pohádka o chudém muzikantovi s dobrým srdcem, který se rozdělí o poslední kousek chleba...“
Popis / Obsah / Info k filmu Obušku, z pytle ven!



Tento film byl natočen podle známé pohádky Karla Jaromíra Erbena ,,Kouzelné dary", a písničká kterou tam muzikant zpíva je známa dodnes. Kouzelný dědeček daruje chudému muzikantovi ubrousek, který se sám prostírá, a oslíka, z něhož padají dukáty. Třetí dar muzikant nejprve nechce použít, ale když ho lstivý hostinský okrade, dojde i na obušek, který ztrestá nepoctivce. Muzikantovo zpívání „Já s písničkou jdu jako ptáček" nabylo značné proslulosti.


Autor: caseyjones

Popis / Obsah / Info k filmu Obušku, z pytle ven!



Kouzelný dědeček daruje chudému muzikantovi ubrousek, který se sám prostírá, a oslíka, z něhož padají dukáty. Třetí dar muzikant nejprve nechce použít, ale když ho lstivý hostinský okrade, dojde i na obušek, který ztrestá nepoctivce. Muzikantovo zpívání „Já s písničkou jdu jako ptáček" nabylo značné proslulosti.
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Obušku, z pytle ven!



Film zpracovaný podle lidové pohádky K. J. Erbena vypráví o chudém muzikantovi, kterému chtěl zázračný stařeček pomoci. Daroval mu kouzelný ubrousek, který se sám prostíral, a kouzelného oslíka, z něhož se při otřásání sypaly samé dukáty. Muzikant však byl o tyto dary okraden lakotným hostinským. Teprve třetí a poslední dar stařečkův – kouzelný obušek, kterým hostinského řádně vyplatil, dopomohl muzikantovi zpět ke kouzelnému ubrousku a oslíkovi, a tím i k šťastnému životu nejen muzikantovy rodiny, ale i celé vesnice.

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu Obušku, z pytle ven!



Kouzelný dědeček daruje za dobrý skutek chudému muzikantovi ubrousek, který sám od sebe prostírá, a oslíka, ze kterého se sypou na požádaní dukáty. Třetím darem je kouzelný obušek v pytli. Lstivý hostinský muzikanta o ubrousek i oslíka okrade, a to je ta pravá chvíle pro obušek…
Humorná pohádka na klasické téma má stále své vděčné diváky a muzikantovo zpívání „Já s písničkou jdu jak ten ptáček“ nabylo ve své době značné popularity.

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Obušku, z pytle ven!



Kouzelný dědeček daruje chudému muzikantovi ubrousek, kterýse sám prostírá,a oslíka, z něhož padají dukáty. Třetí dar nejprve muzikant nechce použít, ale když ho lstivý hostinský okrade, dojde i na obušek, který ztrestá nepoctivce. Muzikantovo zpívání "Já s písničkou jdu jako ptáček" nabylo značné proslulosti.

Autor/Zdroj: Březina Václav/Lexikon českého filmu


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Stolečku, prostři se! (2008) [TV film]

 Stolečku, prostři se! (2008) [TV film]
Stolečku, prostři se! n
Tischlein deck dich
Žánr: rodinný / romantický / pohádka
Země: Spolková republika Německo
Režie: Ulrich König

(remake)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

19 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy staveb

17:25 - 17:35

9 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

4 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

54 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Reklama