Zari
ohodnotit

O princi Bečkovi [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1988
Délka:
41 minut
„Humorná pohádka o tlustém princi, který nadmíru holdoval dobrému jídlu a lenošení.“
Popis / Obsah / Info k filmu O princi Bečkovi
POZOR SPOILER

Žil, byl jednou v jednom zámku princ Emanuel. Není zrovna nejštíhlejší, a proto mu všichni přezdívají Bečka.

Nedaleko bydlí se svým dědečkem Laskavcem a medvědem Purkrábkem dívka Emilka. Dědeček odchází a přiděluje úkoly, mimo jiné i hlídat kvíky.

Na zámku se začíná mluvit o svatbě a k princezně je vyslán jako posel zámecký sluha Michal. Jenže ten omylem zabloudí k Emilce. Všechno vyžvaní a ona pomocí kvíku ztloustne a jde na zámek. Zde se vydává za princeznu. Jenže princ si jí nevšímá a věnuje se jiné, totiž princezně Anně. Emilka ji pomocí kvíku zakleje do ptačí klece místo andulky a princ je z toho na mašli. Neví co dál, až mu Michal poradí cestu ke kvíkům. Zde Emanuel narazí na dědečka Laskavce, který mu kvík podaruje. Emanuel sice zjistí, kde Anna je, ale ona mu ulítne. A tak ji honí po čertech ďáblech, až mu sama usedne na ruku. On mezitím zhubnul, což se jí líbí. Je svatba a Emilka je pomocí kvíku poslána zpět za dědou Laskavcem.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu O princi Bečkovi
V Kulatém království žije princ Emanuel s přezdívkou Bečka a tu nedostal náhodou. Jeho největší vášní je totiž jídlo. Královna se rozhodne prince oženit. Jako nevěsta se mu představí otylá princezna Emilka, jenže Bečka se jako naschvál zamiluje do úplně štíhlé princezny Anny. To nemůže Emilka takhle nechat a pomocí kouzla promění Annu v Andulku, malého ptáčka. Jenže princ pro svou princeznu truchlí, nejí a hubne. A nakonec se mu podaří zlé kouzlo přemoci a milovanou Aničku získat za ženu.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dariusz Chojnacki

Chojnacki Dariusz

Enderova hra (Ender's Game)

Enderova hra
Ender's Game

Naposled navštívené:
Dariusz Chojnacki

Chojnacki Dariusz

Enderova hra (Ender's Game)

Enderova hra
Ender's Game