Zari
ohodnotit

O Kanafáskovi [TV seriál]

Další název:
Stripey the Slumber Elf
Rok:
2002
Délka:
9 minut
Popis / Obsah / Info k filmu O Kanafáskovi
Sedmidílný animovaný seriál "O Kanafáskovi" (2002, 9 minut) vypráví příběh o přátelství malého chlapce Jonáše a jeho věrného kamaráda, kterým není nikdo jiný než v noci "oživlá" peřina Kanafásek. V pohádkách je skoro vše dovoleno, a tak autorka námětu Eva Papoušková rozehrála plejádu etud plných dětské fantazie. Na hradě Snovíz potkáme nejen "čaroděje snů" Snivce, ale i další roztodivné pohádkové bytosti jako je Chrupoun, Spinkalka a "noční skřítci" Usínálci. A když do děje vstoupí Jonáš a Kanafásek, mají děti o zábavu postaráno. Autorkou scénáře, výtvarnicí a režisérkou kresleného seriálu je Galina Miklínová. Komentář namluvil Jaroslav Dušek, hudbu složil Petr Ostrouchov, kameramanem je Zdeněk Kovář a střihačkou Věra Benešová. Projekt vznikl ve Studiu Bratři v triku (KF a.s.).

1. Jak se potkali
2. Jak byli zvědaví
3. Jak hráli fotbal
4. Jak sháněli panenku
5. Jak trhali zub
6. Jak hledali bráchu
7. Jak přáli k narozeninám

Nových šest dílů animovaného seriálu O Kanafáskovi (2006, 8 minut) nás zavede opět za klukem Jonášem a jeho kamarádem – zlobivou uspávací peřinou Kanafáskem, jehož heslem je, že noc je tady od toho, aby se co nejvíc užilo! Jejich noční výpravy za dobrodružstvím nelibě sledují Snivec se Spinkalkou, vrchní uspávači z hradu Snovízu, kteří za pomoci uspávacích skřítků a peřinek bdí nad tím, aby všechny děti hezky a včas usínaly. Kluk Jonáš má ale teď problém – narodil se mu bráška a Jonáše trápí, že tatínek s maminkou věnují mrňousovi víc pozornosti než jemu.

8. Jak letěli na pouť
9. Jak se vsadili
10. Jak chytali bobra
11. Jak závodili
12. Jak byli mrňaví
13. Jak hledali kočku

Třetí řada úspěšného animovaného seriálu (2008, 9 minut) o přátelství uspávací peřiny Kanafáska a kluka Jonáše. Na hradě Snovízu, kdesi daleko v oblacích, bydlí uspávací skřítci, kterým velí nejvyšší uspavač Snivec a jeho zástupkyně Spinkalka. Jako pomocníka pro obzvláště nebezpečné situace mají Chrupouna a vše, co se děje na Zemi, ve vodě i ve vzduchu, dokáže odhalit upovídaný Dalekokuk. Každý večer skřítci vysílají uspávácí polštářky Hajáčky do postýlek dětí na Zemi. Vše by klapalo jak hodinky, nebýt uspávací peřiny Kanafáska, kluka Jonáše a také Jonášova mladšího bratra, který, ač zatím jen batole, už začíná také rozvazovat. A tak Spinkalka při večerní kontrole pokaždé běduje, no ano, známá trojka – Jonáš, bratr, kočka – nespí a lumpačí. K uspávání proto opět nastupuje Kanafásek, navzdory tomu, že se ho Snivec se Spinkalkou na základě neblahých zkušeností, kdy Jonáše nejenom že neuspával, ale podnikal s ním dobrodružné noční výlety, snažili ze služby mnohokrát vykázat. A tak si Kanafásek spolu s Jonášem, a teď často i s malým bráchou, opět užívají. V noční škole, divadle, cirkusu, na horách, v pohádkovém vlaku, v nemocnici, a když už nějaká situace vypadá opravdu nebezpečně, zasáhne Snivec a pošle malé dobrodruhy zpátky do postele.

Scénáře napsal Pavel Šrut a Galina Miklínová, která je také výtvarnicí a režisérkou seriálu. Hudbu složil Petr Ostrouchov a seriál natočila Česká televize, Centrum tvorby pro děti a mládež ve studiu Alkay.

14. Jak šli do školy
15. Jak letěli do nemocnice
16. Jak spolu plachtili
17. Jak nespali v knihovně
18. Jak spolu skákali
19. Jak sháněli dárek
20. Jak hledali tatínka
21. Jak zachránili křečka
22. Jak jezdili na koni
23. Jak jeli ve vlaku
24. Jak byli v divadle


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zítra vstanu a opařím se čajem...

15:50 - 17:20

81 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Archivní tajemství

17:05 - 17:35

6 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

81 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - Ženy v běhu (2019)

16:50 - 18:52

21 minut již uběhlo
101 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Popínavé květy (Morning Glory)

Popínavé květy
Morning Glory

Naposled navštívené:
Popínavé květy (Morning Glory)

Popínavé květy
Morning Glory