Zari
ohodnotit

Nový Karate Kid

The Next Karate Kid

Další název:
Další Karate Kid; Karate Kid 4; Karate Kid IV - Die nächste Generation
Rok:
1994
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
15.6.1995
„Boj není dobrý, ale když už musíš bojovat - vyhraj!“
Popis / Obsah / Info k filmu Nový Karate Kid
Julie Pierceová (Hilary Swanková) je osemnásťročná stredoškoláčka, ktorá žije s babičkou a má veľa starostí, ako sa vyrovnať so stratou rodičov a svojimi teenagerskými problémami. Babička odchádza v pravý čas a s Juliou teraz bude dočasne zdieľať spoločnú domácnosť dávny priateľ jej mŕtveho otca, zdanlivo subtílny Japonec Miyagi (Pat Morita).

Starý pán má síce nemalé problémy s angličtinou, ale v očiach zvláštnu iskru a v malíčku klasickú vysokú školu karate. Julie má sľubný karatistický základ, veľkú chuť zdokonaľovať sa v tomto športe a vcelku oprávnený pocit, že by sa jej zlepšenie bojového štýlu mohlo niekedy v blízkej budúcnosti hodiť.

Pretože je práve na štrnásť dní podmienečne vylúčená zo školy, skúsený Miyagi jej radí, že najlepším miestom, kde by sa mohla znovu "nájsť", je kláštor, v ktorom mnísi pestujú tradičnú filozofiu Zen a bojové umenia. Zdá sa, že späť sa vracia už iné dievča, ale zažehnané konflikty naďalej pretrvávajú.

Duganovi drsní muži si skrátka nedajú pokoj a keď si v prístave podajú jej priateľa Erica (Chris Conrad), Julie sa rozhodne, že svoje čerstvo nabité znalosti si overí v praxi. Jej zápas, rovnako ako záverečné stretnutie Miyagiho s agresívnym Duganom (Michael Ironside), dopadne presne podľa Japoncovej múdrej poučky - boj nie je dobrý, keď sa pri ňom niekomu niečo stane.

Zdroj: Markíza


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nový Karate Kid
Trojice úspěšných karatistických snímku režiséra Johna G. Avildsena Karate Kid
(FP 9/91), Karate Kid 2 (FP 5/92) a Karate Kid III (USA 1989) kombinovala módní
prvky asijského bojového umění s typickým příběhem o americkém mladíkovi Dannym, který s pomocí svého karatístického mistra, navenek nenápadného starého Japonce Míjagiho, hledá své místo ve světě a obhajuje svou i učitelovu čest. Snímek režiséra Christophera Caina Nový Karate Kid svým titulem a hlavní postavou starého mistra Mijagiho odkazuje k divácky úspěšné trilogii. V zásadě jen obměňuje základní příběhovou variantu a doplňuje ji větší porcí humoru. - Starý Mijagi se tentokrát na čas ujímá výchovy svéhlavé dospívající Julie, jejíž babička, vdova po mistrovu příteli z války, na vzpurnou vnučku nestačí. Zprvu se zdá, že ani moudrý Japonec si s dívkou nedokáže poradit: jeho dosavadní zkušenosti s Dannym na Julii neplatí, a domluvy ani kárná opatření nejsou mnoho platná. Naštěstí však mistr objeví, že Julie, která dostala od zemřelého otce karatistické základy, má mimořádné vlohy pro bojové umění. Dívka navštíví s Mijagim buddhistický klášter, v němž se v ústraní věnuje podle mistrových rad duchovním i tělesným cvičením. Vliv na ni má exotické prostředí i klidná pevnost mlčenlivých mnichů. Dívka se rychle mění a brzy se může vrátit do školy, aby vyřešila své problémy s disciplínou i s arogantním Nedem ze školní pořádkové služby, kterého k agresivitě podněcuje militantní šéf, vysloužilý plukovník Dugan. Poté, co odvážná Julie svede svůj vítězný boj, musí se ovšem Mijagi ještě utkat s nesvědomitým Duganem, deformujícím čestná pravidla zápasu do útočné podoby. Julie pak navíc díky mistrovi nachází vyrovnanost i lásku sympatického Erika. - Jednoduchý příběh poskytuje obvyklé ponaučení o karate jako o obranném bojovém umění; podobně jako v předchozích snímcích však zabírají samotné scény tréninku a boje jen malou část vyprávění. Tvůrci se soustřeďují na rozvíjení charakterů postav: komediální linie se opírá o konfrontaci upjatého Japonce, plného moudrých průpovídek a dobrých rad, a spontánní, prostořeké dospívající dívky, která se jen postupně učí starci naslouchat a řídit se jeho radami.
Melodramatická nota zazní ve chvíli, kdy starý mistr učí dívku tančit a vypravuje ji
na školní večírek. - Vedle osvědčeného Noriyukiho „ Pata " Mority, který má pro svou hereckou kreaci větší prostor než v předchozích filmech, se objevuje přirozená Hilary Swanková, přesvědčivě zvládající komediální i karatistické scény, a zkušený představitel padouchů Michael Ironside.
-ap-, Filmový přehled 1995/6


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nový Karate Kid
Oblíbený pan Miyagi se vrací s novým studentem ve vzrušujícím pokračování veleúspěšných filmů Karate Kid I., II. a III. Ovšem tentokrát je jeho studentkou dívka. Po smrti svých rodičů je Julie Pierce (HILARY SWANK) agresivní a nevychovaná. Svou zlobu zaměřuje na každého kolem sebe, ale hlavně na svoji nemocnou babičku. Ve škole je neustále obtěžována partou násilníků. Pan Miyagi (NORIYUKI "PAT" MORITA), zkušený učitel karate, odhaluje skutečné schopnosti a opravdovou tvář Julie. Miyagi ji bere na cestu sebepoznání - cestu, která pomůže Julii porazit své nepřátele a dosáhnout duševní vyrovnanosti.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Karate Kid 3 (1989)

 Karate Kid 3 (1989)
Karate Kid 3 n
The Karate Kid III
Žánr: akční / rodinný / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: John G. Avildsen

(pokračování)

Karate Kid 2 (1986)

 Karate Kid 2 (1986)
Karate Kid 2 n
The Karate Kid II
Žánr: akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: John G. Avildsen

(pokračování)

Karate Kid (1984)

 Karate Kid (1984)
Karate Kid n
The Karate Kid
Žánr: akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: John G. Avildsen

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Na cestě po Mazurských jezerec...

00:25 - 00:55

22 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - První dny

00:35 - 01:05

12 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

00:05 - 01:10

42 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:35 - 01:30

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
88 minut (88 Minutes)

88 minut
88 Minutes

Sergiusz Sprudin

Sprudin Sergiusz

Naposled navštívené:
88 minut (88 Minutes)

88 minut
88 Minutes

Sergiusz Sprudin

Sprudin Sergiusz