Zari
ohodnotit

Noviny

The Paper

Žánr:
Rok:
1994
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
26.5.1994
„Jak to chodí v redakci.“
Popis / Obsah / Info k filmu Noviny
Vítejte v tepajícím světě newyorské žurnalistiky a novinářů stále pod tlakem. Henry Hackett vstává z postele a na sobě má včerejší oblek. Jen před několika málo hodinami byl v terénu a hledal příběh na titulní stránku. Za dvě hodiny bude opět v redakci honit uzávěrky, bojovat se šéfy a dopovat se adrenalinem. Práce nepočká. A nikdy se nezpomalí. Navíc jeho žena Martha má jinou uzávěrku - je v devátém měsíci těhotenství. Pověsila kariéru na hřebík a rozhodla se založit rodinu a mít čas na důležitější věci v životě. Ale počká na ni její kariéra, až se jednou rozhodne naskočit zpět? A jaký má vlastně smysl rodina, když její partner není doma? Počínaje dneškem má být všechno jinak. Kdesi v tom všem chaosu se objeví cosi, co má jejich životy navždy změnit.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 01.11.2013 CX


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Noviny
Některé dny jsou důležitější než jiné... Stává se, že některý den vydá za mnoho jiných. Dnes musí Henry Hackett (Michael Keaton), redaktor newyorského bulvárního plátku, učinit několik zcela zásadních rozhodnutí. Jeho žena, novinářka v pokročilém stupni těhotenství, má před sebou své vlastní naléhavé uzávěrky. Henryho šéfová (Glen Closeová), vedoucí redaktorka, dospívá k životní krizi. Její nadřízený (Robert Duvall) se právě dozvídá, že je vážně nemocný. K tomu všemu jsou jejich noviny právě na horké stopě případu, který by mohl odhalit jeden velký skandál a osvobodit dva chlapce, nevinně obviněné z vraždy. Musí se však stihnout uzávěrka! S tikajícími hodinami roste napětí všech, nervy pracují na plné obrátky a někde uprostřed tohoto chaosu nastávají okamžiky, které změní životy těchto lidí navždy.

Zdroj: TV Barrandov


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Noviny
Režisér Ron Howard zachycuje ve snímku s prostým názvem Noviny jeden bouř-livý den v redakci fiktivního deníku New York Sun. Pátrání po pozadí vraždy dvou mužů, z níž jsou obviněni dva nevinní černoši, je jen nutnou dramatickou zá-minkou pro pestrou přehlídku postav žurnalistů. Vedoucí rubriky Henry Hackett i jeho kolegové jsou profesionálové každým coulem, a den co den se zběsile honí za informacemi, jimiž by mohli předstihnout konkurenci. Většina z nich své pro-fesi obětuje soukromý život, na což samozřejmě doplácí, podobně jako starý šéfredaktor Bernie, který kvůli práci přišel o rodinu a o zdraví. Popis je však poněkud zdlouhavý a schematický, chvílemi postrádá i patřičné napětí. V duchu americké filmové praxe snímek vrcholí paralelní montáží porodu Henryho ženy a vyjížděním ranního vvdání z rotačky. - Ron Howard je zkušeným tvůrcem se smyslem pro zachycení atmosféry; až příliš jednoznačně však vychází vstříc očekávaní diváků. Jeho film s pracovní tematikou" mj. zdůrazňuje opakující se motiv současného amerického filmu, jímž je dilema mezi "profesionálním " a soukromým životem. Opírá se o zajímavé prostředí, ironické dialogy a o solidní výkony známých herců Michaela Keatona, Roberta Duvalla, Glenn Closeové, Randyho Quaida a Marisy Tomeiové.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 1994/6/31


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama