Zari
ohodnotit

Noci v Rodanthe

Nights In Rodanthe

Další název:
Nečakaná láska (SK)
Rok:
2008
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
30.10.2008
„Nikdy není pozdě na druhou šanci...“
Popis / Obsah / Info k filmu Noci v Rodanthe
Čtyřicátnice Adrienne Willisová vypraví své dvě děti na víkend s otcem, který rodinu opustil kvůli mladší ženě. Ten jí řekne, že by se k nim chtěl vrátit zpět. Adrienne si vyžádá víkend na rozmyšlenou. Má ho strávit v motýlku na pláži v Rodanthe, o který se bude starat během nepřítomnosti majitelky, kamarádky Jean. Jediným hostem je doktor Paul Flanner. Osamělý muž Adrienne požádá, aby s ním povečeřela. Vyprávějí si o svých životech a Adrienne se dozví, že je Paul rozvedený a má dospělého syna, také lékaře, s nímž však již déle než rok nemluvil. Jeho spory se synem vyvrcholily po operaci, při níž nečekaně zemřela paní Torrelsonová. Její manžel Robert a syn Charles žijí v Rodanthe. Paul sem přijel proto, aby je kontaktoval. Dvojice se pomalu seznamuje a společnými silami se snaží zabezpečit dům před blížícím se hurikánem. Během zuřivé bouře se definitivně sblíží. Jsou zamilovaní, tráví spolu čas na pláži, zajdou si na taneční slavnost v Rodanthe, ale ještě předtím Paul navštíví Torrelsona. Čas běží a Paula čeká cesta do Ekvádoru za synem. Adrienne slíbí, že na něj bude čekat. Jejich nečekaně zrozené lásce se však do cesty postaví nelítostný osud.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Noci v Rodanthe
Filmový debut televizního a divadelního režiséra George C. Wolfea Noci v Rodanthe vznikl podle románu Nicholase Sparkse, autora bestsellerů jako Zápisník jedné lásky či Vzkaz v láhvi. Jeho fanouškům nabízí přesně to, co od něj mohou čekat: červenou knihovnu o pravé lásce, která má sílu měnit osoby i jejich životy k lepšímu. - Čtyřicátnice Adrienne v posledním roce ztratila otce, opustil ji manžel a přestala si rozumět s dospívající dcerou. Během čtyř nocí v letovisku Rodanthe na ostrově Hatteras v Severní Karolíně, kam přijela pohlídat kamarádčin penzion na pláži a přemýšlet o možném návratu manžela, se však její unavený život změní. Potká Paula Flannera, lékaře, který řeší vlastní problémy po nečekané smrti jedné pacientky, pocházející právě z Rodanthe. S pomocí Adrienne v sobě dříve sobecký muž najde dostatek citu, aby se omluvil vdovci po zemřelé a aby našel cestu k odloučenému synovi, za nímž odjede do Ekvádoru. Zamilovaná žena odmítne nyní pokorného manžela a začne znovu tvořit. Paul však v Ekvádoru zahyne. Zoufalá Adrienne přesto nalezne sílu žít dál a naplno. – Nepravděpodobné, vykalkulované melodrama se drží všech osvědčených klišé a nabízí především divačkám nenáročný čas ke snění. – Richard Gere a Diane Laneová už spolu hráli v zajímavějších filmech Nevěrná a Cotton Club.
-ivp-, Filmový přehled 2008/11


Popis / Obsah / Info k filmu Noci v Rodanthe
Romantická komedie Noci v Rodanthe, která vychází z bestselleru Nicholase Sparkse vypráví příběh Adrienne Willis (Diane Lane) - ženy, jejíž život ovládl chaos. Adrienne si jednoho dne vyjede do přístavního městečka Outer Banks v Severní Karolíně za svým přítelem, který vlastní malý hotel s restaurací. Vyčerpaná Adrienne doufá, že si na cestě odpočine a promyslí si, jak vyřešit ty spousty problémů, které ji obklopují. Největší trable jí dělá záletný manžel, který se chce vrátit domů, a nezvladatelná dospívající dcera. Krátce po příjezdu do Rodanthe se Adrienne dozví, že se k městu blíží velká bouře. Jediným hostem hotelu je Dr. Paul Flanner (Richard Gere), který neuniká před svým okolím, ale především sám před sebou. Díky bouři se oba ztracenci sblíží, prožijí spolu víkend plný kouzelných chvil a tím odstartují romanci, která poznamená celý jejich život.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama