Zari
ohodnotit

Nic než pravda

Nothing But the Truth

Žánr:
Rok:
2008
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
26.2.2009
Popis / Obsah / Info k filmu Nic než pravda
Rachel Armstrongová je novinářka redakce Sun Times, která právě zažívá svůj první velký úspěch. Šéfredaktorka jí oznamuje, že zítra vyjde její článek. Rachel v něm odhalila identitu tajné agentky CIA Eriky Van Dorenové a upozornila na nečisté praktiky americké administrativy. Zatímco agentka musí bojovat o svou pověst v agentuře, Rachel se snaží ochránit svého informátora, ale stojí proti ní příliš silný soupeř - samotná americká vláda. S podporou svého manžela Raye a šéfredaktorky Bonnie odmítne Rachel prozradit svůj zdroj, od kterého informaci dostala, což ji přivede až do vězení. Zoufale bojuje za právo novinářů neprozrazovat své zdroje. Zatímco se její právník odvolává k nejvyššímu soudu, veřejnost začíná být omezováním Racheliny svobody značně znepokojena.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nic než pravda
Reportérce z Washingtonu D.C. (Kate Beckinsale) hrozí vězení za zveřejnění článku, jenž kompromituje americkou vládu a odhaluje identitu tajného agenta CIA (Vera Farmiga). Do města je povolán zvláštní žalobce (Matt Dillon) s jediným úkolem... odhalit a usvědčit zdroj reportérky za velezradu. Ta však svého informátora odmítá prozradit a je uvězněna. Následuje boj za svobodu reportérky pod vedením jejího právníka (Alan Alda).
Distributor DVD


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nic než pravda
Zajímavý námět. V poslední době se nám pootevírá zákulisí různých stran a organizací. To co nám chtějí tvůrci přiblížit je národní ochrana. Rachel Armstrong(Kate Beckinsale) je reportérka, která se náhodou dozvídá informaci, kterou později publikuje v novinách. Terčem se stává Erica Van Doren(Vera Farmiga) udajně pracující pro CIA. Tím se rozbíhá kolotoč končícím zadržovací vazbou pro Rachel. Ale to je jen začátek. Vše se ještě rozvijí a vše se komplikuje tím, že není prozrazen zdroj informace.
Celý film vypadá jako jedna velká chyba. Jakoby klička ve svobodě psaní. I to se může stát. Obdivuhodný je výkon Alana Aldy(Alan Burnside), který se snaží Rachel přesvědčit a zároveň udělat co nejvíce pro její dobro.


Autor: sarcofago

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 10:10

8 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

08:30 - 09:30

38 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

38 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:50 - 09:20

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Julian Bleach

Bleach Julian

Básnická generace

Básnická generace

Hans-Walter Clasen

Clasen Hans-Walter

Naposled navštívené:
Julian Bleach

Bleach Julian

Básnická generace

Básnická generace

Hans-Walter Clasen

Clasen Hans-Walter