Zari
ohodnotit

Nezlomná pouta [TV film]

An Old Fashioned Thanksgiving

Další název:
Christmas Gift
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
90 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Nezlomná pouta
V Americe šedesátých let 19. století se vztah tří generací žen ocitne v situaci, v níž je jejich rozdílnost vzdaluje, ale síla odpuštění může přinést tolik očekávané smíření. I po smrti svého chudého manžela se svědomitá a těžce pracující Mary Bassett (Helene Joy, M.V.P.) snaží zabezpečit dcery Tilly a Prudence a syna Solomona na skromné farmě v New Hempshire. S blížícím se Díkůvzdáním Mary dluží nájem statkářce Hopkinsové (Paula Boudreau, A Raisin in the Sun). Vypadá to, že děti nedostanou na svátky, co by si pro ně přála. Poté intelektuálka Tilly, která se chce stát spisovatlekou, sestaví plán. Napíše dopis s prosbou o pomoc pro ženu z bohaté společnosti Isabellu Caldwell (Jacqueline Bisset, nominovaná na ceny Emmy a Zlatý Glóbus, Nip/Tuck), její vlastní odloučenou babičku, která rozdělila celou rodinu poté, co se její dcera rozhodla provdat za muže pod svoji společenskou úroveň.

Zdroj. SPI International


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nezlomná pouta
Mary je nucena po ztrátě manžela řídit a udržet farmu a současně vychovávat tři děti. Nejstarší Tilly současně vidí, že se farma dostává uprostřed zimy do dluhů a chybí jí prostředky k oslavě přibližujícího se den Díkůvzdání. Náhodně se dozví od svého přítele, že jejích babička, která je velmi bohatá, se před léty nepohodla s jejjich matkou Mary. Stalo se tak kvůli výběru budoucího manžela Mary.

Tilly babičce píše tklivý dopis o nuzné pozici rodiny a vydává se v něm za Mary. Babička přijede a s ní i dosud neřešené osudové problémy a napjaté vztahy. Autorství dopisů vyjde najevo, jako i touha Tilly stát se v budoucnosi spisovatelkou. Postupně se rodina opět po urovnání všech sporů a vysvětlení nedorozumění a křivd, upírá k společné naději a budoucnosti. Tilly za pomocí babičky má možnost studovat a Mary i její děti se s pomocí babičky již nemusí bát žádných dluhů.

Erkul


Autor: Erkul

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na cestě (2006) [TV cyklus]

16:45 - 17:15

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Když se Seina vylije z břehů

16:35 - 17:25

13 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

78 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

8 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Reklama