Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Neplač přírodo, já za to nemohu
Povídky na téma Neplač, přírodo, já za to nemohu.

Povídka ŽALUJI: Za chalupou Jiřího Prokopa je družstevní pole brambor. Lány však byly směrovány chybně, a tak voda i veškeré chemikálie tečou na Prokopův pozemek, kde otráví vodu ve studni i ryby v nádrži. Družstvo mu však odmítá zaplatit škody. Prokop je zažaluje, ale jednání je pro nedostatek důkazů odročeno. O případ se však začne zajímat Prokopův přítel, advokát Hrubeš, který Prokop začne u soudu zastupovat. Během projednávání vyjdou najevo závažná
pochybení ze strany družstva. Prokop odmítne návrh právní zástupkyně družstva Krausové na mimosoudní vyrovnání. - Po třech letech je vynesen rozsudek v Prokopův prospěch.

Světla, která vidí - 7.díl z cyklu Po loveckých stezkách: příběh slepé srny z podhůří Jeseníků, které lesní dělník za pomoci zvěrolékaře vrátí zrak, pomůže jí přívést na svět mládě a na podzim ji vypouští zpět do přírody.

Ukázka - část dílu "Déšť" ze seriálu Přátelé Zeleného údolí (uvolnění náhonu u pstruží líhně).

Povídka TROFEJ: Hajný Tomeš musí na přání ředitelství zařídit cizinci Cardifovi odstřel muflona. Trofej má cizinci oficiálně předat sám ministr. Tomeš však během zábavy zjistí, že někdo odcizil mufloní hlavu a k předání trofeje tudíž nemůže dojít. Tomeš nakonec zjistí, že hlavu schoval jeho malý synovec Péťa, milovník přírody, který si muflona už předtím oblíbil.

Dokument Údolím Moravice. F. Mudra muškaří v řece. Představuje řeku a její údolí - hrad Vikštejn, Žimrovický náhon, přehradu Kružberk i stavbu Slezské Harty.
Celý pořad doplňují rozhovory D.Bielecké s režisérem Františkem Mudrou - o přírodě a jeho filmech s přírodní tématikou.
( Zdroj: Československá televize )


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Alexander Kalugin

Kalugin Alexander

The River

The River
The River

Naposled navštívené:
Alexander Kalugin

Kalugin Alexander

The River

The River
The River