Zari
ohodnotit

Nenávist

Grudge

Další název:
The Grudge; Nenávisť
Rok:
2019
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
2.1.2020
Popis / Obsah / Info k filmu Nenávist
POZOR SPOILER

Je rok 2004 a Fiona Landersová opouští Japonsko a vrací se k rodině. Musí. Když dokončí telefonát s Yoko o svém odchodu, zdá se jí, že v pytli s odpadky je něco, co dýchá.  
Nyní jsme v Cross River v Pensylvánii, kde se Fiona vrací a kde ji čeká manžel Sam a dcera Melinda.  
O dva roky později malý Burke Muldoon nechce poslouchat matku. Ta s ním počítá do pěti, je to obrana proti strachu a pak se zdá být vše v pořádku. Matka je policistka. Muž jí zemřel před třemi měsíci na rakovinu.  
Nyní je u případu podivné mrtvoly v autě.
Mrtvá je Lorna Moodyová a bydlela ve stejném domě jako Lendnerovi. Případ, který dělal její nadřízený Goodman. Nedodělal. Ani do toho domu s číslem 44 na Reyburn Drive nevstoupil. A to zde byla vyvražděna celá rodina, jak si Muldoonová zjistí v archivech.  
Pak navštíví v témže domě paní Mathesonovou. Tase chová velmi podivně. Má usekané prsty a prosí o pomoc. Muldoonová pak nalézá ještě mrtvolu muže, Ta je již v rozkladu. Policistka volá záchranku. Cestou zpět autem se jí pak zdá, že vidí na silnici holku. Ale nikdo tam není. 
Ihned nakluše ke Goodmanovi domů. Ten vypráví o onom masakru, ve kterém nebyla rodina v čísle 44 sama. Byli v tom i sousedi. Fiona Landersová zabila svou šestiletou dceru a svého manžela. 
Jsme opět v roce 2004. Manželům Spencerovým je sděleno, že jejich dítě se narodí s ALD. Peter je realitní agent a zrovna se cestou domů staví v domě 44. Ve vaně je jakási podivnost, ale to on neuvidí, protože jde pryč. Doma má pak ve sprše podivný pocit. Jako by mu z temene hlavy lezla ruka.  
Pak jde zase do toho osudného domu. Zde jej vyděsí malá holčička Melinda. Ta nemluví, jen jí začne téct z nosu krev. Agent s ní jde dovnitř, kde ji ošetří a volá otci. Ten to však nebere, a tak nechává vzkaz. 
Muldoonovou duch málem utopí v umyvadle.  
Je rok 2005 a Loorna Moodyoví vypráví, jak pomáhá lidem, kteří chtějí z toho to světa. Zrovna vysvětluje panu Mathesonovi, jak se to dělá, a že člověk musí být při smyslech a ukončit to sám. Když však zjistí, že jeho žena při smyslech není, odmítá ukončení provést. Zůstává však, aby pomohla. To, že není paní Mathesonová při smyslech soudí z toho, že si hraje s dítětem, které neexistuje a říká mu Melisa.  
Divné pocity má pak Lorna už v obchodě a když se vrací zpět, vidí u domu muže. Pan Matheson tvrdí, že je to detektiv, který tu vloni vyšetřoval vraždy. Matheson volá policii. Na místo jedou dva, z nich jeden toho druhého postřelí.  
Muldoonová si najde detektiva Wilsona. Je v blázinci a má zohavený obličej. Ona po něm chce informace ohledně jeho posledního případu. On jen tvrdí, že ten dům je prokletý a že se i Muldonová dočká a něco uvidí. Pak dostává záchvat a je odvážen s krvácením.  
Muldoonová se však z pásků dozví, že má po návštěvě domu divné pocity a že podobný případ se udál již kdysi v Japonsku. Dokonce se spojí s Nakagawou, který to potvrdil. Z toho domu v Japonsku, kde pracovala Fiona to totiž právě ona donesla do USA. To zabilo její rodinu. Wilson to trefil přesně, ale kolega mu to nevěří.  
Stane se to, co Wilson předpověděl Muldoonové. Už vidí duchy. Například mrtvého Sama Landerse.  
Peter zůstává s holčičkou stále v domě, protože rodiče nejsou k mání. V noci však někdo zvoní a když se Petr vrátí od dveří zpět, Melisa není k nalezení. Peter ji hledá i v koupelně kde na něj vykoukne duch a tahá jej do vany. Jeho žena Nina jej pak vítá doma, ale on má v ruce nůžky... 
Lorna také vidí ducha, a to u paní Faith Mathesonové. Její muž o tom ví. Poví Lorně o hranici mezi světem živých a mrtvých.  
A pak jej Lorna najde mrtvého. Zabila ho jeho žena, která si nyní krájí prsty u ruky. Lorna zděšeně prchá autem, ale má havárii. A to je ta podivná mrtvola v autě, u které se vyskytla Muldoonová na začátku příběhu. 
Paní Mathesonová skončila v nemocnici. Jednoho dne vyšlape po schodech nahoru a skočí do hloubky. Tohle pozoruje duch Melisy.
Jiní duchové pronásledují Muldoonovou. Takže musí počítat do pěti. Pak to vše řekne Goodmanovi. Pak bere svého syna do auta a odjíždí. Ještě se však zastaví ve zlořečeném domě. V ruce má kanystr a chystá se to celé podpálit. Při tom vidí, co se zde v minulosti odehrálo. A tu sem za ní přichází její malý syn… 


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Nenávist
Producent Sam Raimi nám přináší nový pohled na klasický horor.

V režii Nicolase Pescea hrají v NENÁVISTI Andrea Riseboroughová, Demián Bichir, John Cho, Betty Gilpinová, Lin Shayeová a Jacki Weaverová. Scénář napsal Nicolas Pesce. Autory námětu jsou Nicolas Pesce a Jeff Buhler, NENÁVIST vychází z filmu “Ju-On: The Grudge”, který napsal a režíroval Takashi Shimizu. Producenty NENÁVISTI jsou Sam Raimi, Rob Tapert a Taka Ichise, výkonnými producenty jsou Nathan Kahane, Erin Westermanová, Brady Fujikawa, Andrew Pfeffer, Roy Lee, Doug Davison, John Powers Middleton a Schuyler Weiss.

Falcon


Popis / Obsah / Info k filmu Nenávist
Vizionársky producent Sam Raimi je späť s novou časťou svetoznámej série Ju-On: The Grudge (Nenávisť).

Záhadná kliatba sa z Japonska dostala do USA, kde mučila každého, kto vstúpil do jej domova. Detektívka Muldoonová je však v meste nová a v nadprirodzené sily neverí. Názov však zmení, keď do prekliateho domu vstúpi aj ona a rozhodne sa kliatbu zastaviť za každú cenu...

Itafilm


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Smrtící nenávist 3 (2009) [Video]

 Smrtící nenávist 3 (2009) [Video]
Smrtící nenávist 3 n
The Grudge 3
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Toby Wilkins

(pokračování)

Smrtící nenávist 2 (2006)

 Smrtící nenávist 2 (2006)
Smrtící nenávist 2 n
The Grudge 2
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Takaši Šimizu

(pokračování)

Nenávist (2004)

 Nenávist (2004)
Nenávist n
The Grudge
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Japonsko / Spojené státy americké
Režie: Takaši Šimizu

(pokračování)

TV Program

ČT1 - nevysílá se

ČT2 - Auto-moto-revue (1974) [TV poř...

05:10 - 05:30

2 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:05

17 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického

05:10 - 05:59

2 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Reklama