Cerven
ohodnotit

Nehoda

Yi ngoi

Další název:
Yi ngoi; Assassins; Yi wai; Accident; Accident - Mörderische Unfälle
Žánr:
Země:
Rok:
2009
Délka:
89 minut
„Byla to opravdu jen nešťastná náhoda?“
Popis / Obsah / Info k filmu Nehoda
Logo hongkongské produkční společnosti Milkyway Image se za posledních patnáct let stalo zárukou nadstandardní žánrové podívané a netradičních her s klasickými schématy. Malou firmu vede světově uznávaný scenárista, režisér a producent Johnnie To, jenž proslul svými nízkorozpočtovými, ale řemeslně dokonalými městskými thrillery i komediemi a romancemi. Vedle Toových vlastních filmů a titulů jeho úzkého spolupracovníka Waie Kai Faie vznikla pod křídly Milkyway Image také řada snímků mladých talentovaných režisérů. Mezi ně náleží i Nehoda, pod níž je podepsán Cheang Pou Soi, jenž na sebe mezinárodně upozornil vypjatým nihilistickým thrillerem Dog Bite Dog. Tentokrát podle scénáře Johnnieho Toa režíroval vytříbený paranoidní thriller postavený na úderné premise. Čtyřčlenná skupina na první pohled obyčejných lidí se specializuje na inscenování důmyslných nájemných vražd, které vypadají jako nehody. Během jejich poslední plánované akce však dojde k řadě nepředvídaných událostí a neštěstí. Byla to vše opravdu jen náhoda, nebo někdo likviduje členy týmu jejich vlastními prostředky? Film vyznačující se perfektním řemeslným zpracováním a důsledně budovanou atmosférou byl vedle řady žánrově zaměřených festivalů uveden také na prestižních filmových přehlídkách v Benátkách, Torontu, Pusanu a Mar del Plata.
Česká televize


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nehoda
The Brain je velmi výjimečný zabiják. On a jeho muži vždy vše naprosto dokonale naplánují, takže vražda pak vypadá jako naprostá náhoda. Je také výjmečný tím, že ho trápí pocity viny a je čím dál víc paranoidní. Tomu nepřidávají ani neustávající proudy vzpomínek na jeho ženu.

Poté, co se jedna mise nepovede a jeden z jeho mužů za to platí životem, je Brain přesvědčen, že to na něj někdo navlékl. Že by se něj a jeho týmu chtěl někdo zbavit? Jeho paranoia propukne v plné míře a on se pohybuje na hranici reality a klamu.

Když jej osloví tajemný pojišťovací agent Fong, který byl také na místě činu, Brain ihned pojme nezvratné podezření, že právě on stojí za celým spiknutím...


Autor: efCZa

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama