ohodnotit

Nebe

Heaven

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
30.1.2003
„Co všechno jste schopni riskovat kvůli lásce? Cate Blanchettová v love story nesené na křídlech poezie a osudu. Od režiséra filmu Lola běží o život.“

Komentáře k filmu Nebe

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 8
Mary.Elwood
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2008
Film,kde hraje Cate Blanchett   opravdu zaručuje kvalitu,a   pokud se ktomu ještě přidá   Giovanni Ribisi v hlavní roli   a nápaditá režie Toma   Tykwera,nemůže se stát nic   jiného než vznik   fantastického snímku.Rukopis   Tykwera se nedá   upřít,myslím si že část   diváku film nepochopí a   absolutně odsoudí,a část   naopak posadí na zadek a   umožní prožít něco   sqelého.Drama pojaté tak   zajímavým způsobem,že vás   příběh naprosto   pohltí.Nenalézám jediného   nedostatku.
olgab
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2008
Kate Blanchett je vždy   zárukou kvality a ani tento   film není vyjímkou.Giovanni   Ribisi jí skvěle sekunduje   stejně jako ve filmu Téměř   dokonalý zločin.
huron
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2006
Kate Blanchett jsem poprvé   zaregistroval jako Galadriel v   Pánovi Prstenů, kde na mě   zapůsobila jako   charismatická krásná žena   s úžasně sexy zastřeným   hlasem. V trilogii neměla moc   prostoru projevit se jako   herečka - v Nebi to ale   rozbalila tak, že jsem   nestačil zírat. V druhé   hlavní roli se objevil   Giovanni Ribisi, kterého si   pamatuji z několika   epizodních rolí a hlavně   jako poněkud úchylného   bratra Phoebe v Přátelích,   a musím říci, že Kate   Blanchett zdatně sekundoval.   Film jako takový bych   charakterizoval jako   "úsporný" -   úsporná hudba (trochu   klavíru, trochu houslí),   úsporné dialogy, úsporná   gesta. To vše by ale bylo nic   bez originálního scénaře.   Sečteno, podtrženo -   vynikající film, který   nezklame.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.2.2007
Sice trochu přitažené za   vlasy, ale jinak zajímavé   drama se skvělou kamerou,   závěr u stromu je   famózní... Na C. Blanche se   vždy moc pěkně dívá,   nesmírně charizmatická   žena, kdo mě hodně   překvapil byl G. Ribisi, ten   jeho kukuč by asi jen tak   někdo nezvládl. Hlavně   všem doporučuji podívat se   na tento kousek v původním   znění, jinak přijdete   podstátné součásti filmu.
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.2.2007
Zajímavě zpracované téma,   které má hloubku. Výborné   obsazení. Přesto tylově   trochu neuspořádané,   nemyslím si, že se   zpracování bude líbit   každému.
georginaa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.6.2009
Z praktického hlediska   neuskutečnitelný příběh,   myšlenka sice dobrá, ale   plno scén bylo z   idealizovaných. Za to se   povedla krásná hudba a v   celém filmu Cate dokázala   mít kamenou tvář, jako   když od života už nic   neočekává, natož novou   lásku, která jakoby spadla   přímo z nebe.
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.8.2011
Výborné ústřední   téma.Obyčejně taková   dramata mám rád,ale musím s   hodnocením dolů kvůli   zpracování,které mě moc   nezasáhlo.
Předně   byla uvěřitelná láska   mladého Filippa k   obžalované učitelce   Philippe.Ale naopak to jaksi   nefungovalo,spíše jsem   viděl,jak ona byla ráda,že   jí "někdo"   důvěřuje.Myslím si,že   film mohl mít dostatek času   na to,aby se ti dva opravdu   nekřečovitě sblížili a   aby ta chemie působila   vzájemně.Dále se mi   nelíbili útěky z   úkrytů.Útěk plný   náhodných nepřekážek (od   souložícího mlékaře až   po opuštěnou helikoptéru)a   šablonovité zavraždění   hlavního padoucha,nepřidá   dramatu na   dramatičnosti.Škoda.Emoce z   Nebe mohla být veliká.
Mlapiska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.11.2010
Začátek filmu je vážně   "bomba", ale taky   dokonale časovaná. Film se z   napínavého a dramatického   psychothrilleru změnil v   nepříliš záživnou   romantiku s morálním   otazníkem v okamžiku, kdy   začali Philippa a Filippo   prchat – tempo i napětí   tak náhle klesá téměř na   nulu a kouzlo je pryč.   Všechny zajímavé otázky   filmu, které první půlka   nastínila se jaksi rozplizly   a začalo mi být ukradený,   co se stane dál a jak to   skončí – hlavně ať to   skončí co nejdřív. A to i   když Cate i Giovanni byly   beze sporu skvělí.   Nepatřím mezi příznivce   takhle rozkousaných filmů.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih29480minih29480Téměř dokonalý zločin (2000) 
The Gift n
minih97212minih97212Revival (2013) 
Revival n
minih18087minih18087Rozpuštěný a vypuštěný (1984) 
Rozpuštěný a vypuštěný n
minih30746minih30746Shrek (2001) 
Shrek n
minih137576minih137576Listen to Me Marlon (2015) 
Listen to Me Marlon n
minih40752minih40752Libertin (2005) 
The Libertine n
minih33986minih33986Pavoučí teror (2002) 
Eight Legged Freaks n
minih32625minih32625Kurs sebeovládání (2003) 
Anger Management n
minih15550minih15550Pátý element (1997) 
Le cinquième élément n
minih66086minih66086Čápi s mákem (2010) [TV pořad] 
Čápi s mákem n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

78.5 % (75)
6   - curil
8   - cicis
8   - clara.bow
6   - efCZa
8   - salte
6   - georginaa
6   - mat.ilda
7   - vojtam
5   - Mlapiska
7   - Snura
6   - karlosphon
8   - Charlie35
7   - Pardal
10 - Tom_Hardy
9   - Akana
9   - Faye
8   - satyr
10 - cerfik
8   - Kycky
9   - Petak69
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 156057
Osobností: 644113
Fotografií: 596621
Plakátů: 285888
Obsahů a biografií: 143213

Poslední komentáře

Vodnická čertovina (1996) [TV in...

Vodnická čertovina
Legrační pohádka se   skvělým obsazením. Taková   nenáročná a plná   překvapení. Na nedělní   dopoledne
přímo   skvělé.

Autor: Pitryx | Hodnocení: 6 / 10

O dívce, která šlápla na chléb (...

O dívce, která šlápla na chléb
Poměrně hezká pohádka s   hezkým hudebním doprovodem a   legračními postavičkami.   Děj kapánek škobrtá, ale   ne nějak hrozně. Pobavilo   mne to.

Autor: Pitryx | Hodnocení: 6 / 10

O brokátové růži a slavíku z per...

O brokátové růži a slavíku z perleti
Vévoda z Lochnesky hahaha. To   jsem netušil, že pan   Andersen umí udělat j   legraci. Nebo přinejmenším   alespoň scénárista. Jinak   je to více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Kingsman: Tajná služba (2015)

Kingsman: Tajná služba
Neotravovat tam ta holka, bylo   by to o hodně lepší. Já   nevím že se všude musí   cpát love story. Na druhou   stranu to chápu, zvýší se   více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 6 / 10

Transformers: Zánik (2014) [2k d...

Transformers: Zánik
Zbytečné pokračování   zbytečné série. No, v   jedničce byly aspoň občas   vtípky. Tohle byla vysloveně   slabota. A výběr hrdinek je   fakt více >

Autor: rimmerova-motorka | Hodnocení: 3 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.085/0.05