Zari
ohodnotit

Návrat na vrchol

We are Marshall

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
124 minut
„Dokáže leteckou tragédií zničený fotbalový tým znovu vstát z popela?“
Popis / Obsah / Info k filmu Návrat na vrchol
Letadlo najaté univerzitou v Huntingtonu, aby dopravilo její fotbalový tým na zápas do Greenville, se večer 14. listopadu 1970 zřítilo necelý kilometr od letiště do hluboké rokle. V jeho troskách zahynulo všech sedmatřicet hráčů, hlavní trenér Rick Tolley i celý jeho tým, dvaadvacet fanoušků a pět členů posádky. Bezprostředně po tragédii uvažoval ředitel Donald Dedmon o přerušení fotbalového programu školy, s tím se však trojice hráčů, kteří tragédii unikli, nehodlá smířit. S podporou studentů i obyvatel Huntingtonu ho přesvědčí, aby se společnými silami pokusili tým znovu vybudovat. Několik měsíců po tragédii Dedmon najme mladého trenéra Jacka Lengyela, který s pomocí Reda Dawsona, jediného člena původního trenérského týmu, začne budovat nové mužstvo. S podporou NCAA, která zruší pravidlo, zakazující studentům prvního ročníku hrát v univerzitním fotbalovém týmu, se jim podaří poskládat ho z hráčů, kteří se vrátí z jiných škol nebo přejdou k fotbalu od jiných sportů. Pro nedostatek zkušeností a času na přípravu sice prohrají první utkání 29:6, ale tvrdě trénují a s mohutnou podporou spolužáků i obyvatel města jsou odhodláni zvítězit a dokázat, že fotbal na huntingtonské Marshall Univerzity stále žije.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Návrat na vrchol
Sportovní drama vypráví strhující pravdivý příběh o jedné tragédii.
Ve městě Huntington se na univerzitě hrál fotbal vždycky. Ale tragédie, která se odehrála v sobotu večer 14. listopadu 1970 při návratu fotbalového týmu, trenérů i fanoušků domů po zápase v Severní Karolíně, všechny ochromila. Letadlo tehdy ve špatném počasí ztratilo orientaci a zřítilo se v Apalačských horách. Té noci zahynulo 75 hráčů a dalších členů týmu, a vedení univerzity si nedokáže představit, že by v nové sezóně vůbec bylo možné ve školní kopané pokračovat.


Autor: ajaajena

Popis / Obsah / Info k filmu Návrat na vrchol
We Are Marshall je snímek inspirován skutečnou událostí, odehrávající se v USA 70. let. Po pádu letadla s universitním fotbalovým mužstvem končí fotbalový program university Marshall. S tím se ale nemíní smířit 3 hráči, kteří v letadle nebyli. Je nutné sehnat nového trenéra (Matthew McConaughey), hráče a vůbec vše potřebné k zahájení nové sezóny. V roli asistenta trenéra uvidíte Matthew Foxe (Lost – Jack).


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama