Zari
ohodnotit

Náš příběh

Notre histoire

Žánr:
Země:
Rok:
1984
Délka:
110 minut
„V životě zoufalého alkoholika nastane obrat poté, co se ve vlaku seznámí s tajemnou ženou…“
Popis / Obsah / Info k filmu Náš příběh
Robert Avrenche je muž středního věku, který díky svému alkoholismu přestává rozlišovat, co je skutečné a co ne a uvažuje o smyslu svého života. Při cestě vlakem jej osloví neznámá žena, která je ochotná se s ním milovat. Poté zmizí a náhodné setkání považuje za uzavřenou záležitost, Robert se ale vydává ji hledat...

Film Náš příběh natočil režisér Bertrand Blier podle vlastního scénáře a v mnohém se titul podobá jeho starší práci Studený bufet. Úspěchu tohoto absurdního filmu sice Náš příběh nedosáhl, ale přesto se jedná o zdařilou psychologickou sondu, v níž svými hereckými výkony zazářili Alain Delon a Nathalie Baye. Zvláště u Delona je pozoruhodný přerod z rolí gangsterů, které už však v této době byly stereotypní a málo překvapivé, nový typ psychologicky složité postavy mu proto velmi prospěl. Za svou roli také v roce 1985 obdržel Cézara, další cenu si odnesl za scénář Bertrand Blier. Film měl ve Francii premiéru 23. května 1984 a v prvním týdnu nasazení do kin dosáhl v Paříži návštěvnosti přes 100.000 diváků, nedosáhl ale první příčky, kterou obsadil úspěšnější film Pevnost Saganne ze stejné doby. Celkově je ale nutno podotknout, že nová podoba Alaina Delona si k divákům hledala cestu jen těžko a za rok 1984 nakonec film skončil až na 52. místě v návštěvnosti kin.


Autor: argenson

Popis / Obsah / Info k filmu Náš příběh
Absurdní komedie o melancholickém alkoholikovi a majiteli garáží, který pronásleduje tajemnou dívku, s níž se seznámil ve vlaku a která mu nabídla své tělo, ale dál se na něho nechce vázat.

Autor/Zdroj: /Febiofest


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama