Zari
ohodnotit

Narušitel systému

Systemsprenger

Další název:
System Crasher; Narušiteľ systému
Žánr:
Rok:
2019
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
3.10.2019
Popis / Obsah / Info k filmu Narušitel systému
Devítiletá Bernardette, která si ráda nechává říkat Benni, je ve spisech vedena jako „narušitel systému“, což je termín pro děti, jež svým problematickým chováním nezapadají do struktury německých sociálních služeb. Křehké děvčátko je plné nezvladatelné zloby namířené proti všem institucím, které jsou v jejím světě překážkou návratu zpět domů k mamince a dvěma mladším sourozencům. Ta ji však bohužel nezvládá ani v Benniiných dobrých obdobích. Existuje alespoň jeden člověk, který by byl schopen dát holčičce bezpodmínečnou a tolik potřebnou lásku? Energií nabitý, zároveň bolestivě dojemný debut získal na letošním Berlinale Cenu Alfreda Bauera.

Anna Purkrábková
MFF Karlovy Vary 2019


Popis / Obsah / Info k filmu Narušitel systému
Bernadette, alebo Benni, ako sa radšej necháva prezývať, je dievča s tvárou anjela, no plné nespútanej energie. Je ‘narušiteľom systému’. Tento termín sa používa pre problémové deti, ktoré porušujú každé jedno pravidlo; deti, ktoré odmietajú prijať akýkoľvek druh štruktúry a ktoré postupne prepadnú cez trhliny detských zariadení sociálnej starostlivosti. Nezáleží na tom, kde je toto deväťročné dievča umiestnené, po krátkom čase ju odvšadiaľ vyhodia. Koniec koncov, presne o to jej ide, pretože najviac zo všetkého túži opäť žiť so svojou matkou: ženou, ktorá nie je schopná vyrovnať sa s nevypočítateľným správaním svojej dcéry.

Nora Fingscheidt podľa vlastného viacnásobne oceneného scenára, vytvorila intenzívnu drámu o obrovskej túžbe jedného dieťaťa po láske, bezpečí a násilnom potenciáli, ktorý to podmieňuje. Film zároveň zobrazuje neúnavné pokusy pedagógov a psychológov, ktorí využívajú rešpekt, nádej a dôveru, aby vytvorili cestu vpred deťom, ktoré svojím správaním ohrozujú ostatných, aj samých seba v dôsledku ich nepredvídateľných výbuchov.

Film Europe SK


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Rajské zahrady (2009) [TV cykl...

05:10 - 05:30

13 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Zajímavosti z regionů

05:20 - 05:45

3 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

38 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe! (2014) [TV po...

05:00 - 05:55

23 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Mahbub Alam

Alam Mahbub

Naposled navštívené:
Mahbub Alam

Alam Mahbub