Zari
ohodnotit

Nakupování

Shopping

Žánr:
Rok:
1994
Délka:
105 minut
„Nikdo neodejde bez placení…“
Popis / Obsah / Info k filmu Nakupování
V upadajícím britském městě blízké budoucnosti se seznamujeme s bývalým vězněm Billym (Jude Law), který je adrenalinovým závislákem a momentálně randí s Jo (Sadie Frostová), jenž vyhledává vzrušení. Billy a Jo jsou vedoucími gangu mladistvých, kteří se zabývají takzvaným “ram-raidingem” – ukradnou drahé auto, projedou výlohou obchodu, ukradnou vše, co dokážou pobrat, dřív, než dorazí policie. Taková typická akce končí honičkou policie s Billym, Jo a jejich kumpány. Ovšem místní drogový boss (Sean Pertwee) má dojem, že mu mladí ohrožují jeho vlastní byznys. To se vyvine ve smrtící automobilovou jízdu.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: titulky
Premiéra: 27.12.2013 CX


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nakupování
Povaleč a narkoman Billy, šéf bandy mladistvých zlodějů aut, se právě vrátil z vězení. Se svou přítelkyní Jo milují adrenalinové vzrušení, které nacházejí v rychlé jízdě v kradených drahých autech. S těmi pak najíždějí do výkladních skříní obchodů a kradou vše, na co přijdou a co stačí pobrat, než dorazí ochránci zákona. Typický nájezd končí zběsilou policejní honičkou, a právě tím se Billy a Jo baví - nedělají to všechno pro peníze, ale pro čistou zábavu a vzrušení. To se ale přestává líbit bývalému Billovu kamarádovi, místnímu drogovému králi Tommymu, protože tím narušují jeho kšefty. Tommy si mezi tím, co si Billy odpykával trest, vytvořil vlastní gang a stal se největším konkurentem bývalého kumpána. Jejich rivalita vyvrcholí ve chvíli, kdy se zkříží jejich plány a pomstychtivý Tommy udá Billyho i Jo policii.

Kriminální thriller Shopping, patřící do kategorie nové britské vlny, natočil podle vlastního scénáře režisér Paul W.S. Anderson jako svůj první celovečerní film. Snímek byl rovněž první velkou hereckou příležitostí pro jednadvacetiletého Juda Lawa, který zde spolu se svou budoucí manželkou Sadie Frostovou vytvořili ústřední dvojici.


Autor: Veronika42

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Modrá krev (1995) [TV inscenac...

15:00 - 15:50

45 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Klenoty středověké Paříže

15:10 - 16:00

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - To ty nosíš smůlu, lásko (2023...

13:35 - 15:50

130 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Duch (2022) [TV seriál]

15:35 - 16:50

10 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Reklama