Zari
ohodnotit

Král útěků

Najmro. Kocha, kradnie, szanuje

Další název:
The Getaway King
Žánr:
Země:
Rok:
2021
Délka:
100 minut

Obsah filmu Král útěků

 
Mohli tam poslat roboty. Místo toho poslali králíky. Vydejte se s touhle prapodivnou bandou na misi na Mars, kde se pokazí naprosto všechno, co může.

Netflix

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
polská
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Král útěků >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.5.2022
Zdislaw Najmrodzki okrádal bohaté ve svůj   vlastní prospěch a když byl veřejnou   bezpečností chycen, vždy jim utekl. Polská   legenda v polském filmu v naprosto úchvatném   retrovizuálu. Příběh obyčejného   zlodějíčka proslaveného právě hlavně coby   notorického útěkáře, však není pojat jako   dramaticky napínavý krimifilm, ale jako   zábavná retrospektiva připomínající mimo   jiné také osmdesátky v celé své kráse. A   polští tvůrci za vizuální stránku skutečně   uznání zaslouží. Prostředí, móda,   speciální filtr vytvářející pobledlé barvy   filmového obrazu. Je to film zábavnou formou   oslavující zločince, ale když to vezmeme kolem   a kolem, tak třeba slovenského Jánošíka také   nezavrhujeme. Jak je již mnoho let v módě, i   tady se použila romance, avšak nijak   přepálená. Jedná se o součást osudu   Najmrodzkiho, neboť až láska ho začne nutit   svůj život změnit. Dějství je založeno na   skutečné postavě, která působila v 70. a 80.   letech. Utekl celkem dvacet devětkrát. Je   známý i tím, že kromě vykrádání luxusních   obchodů kradl také auta patřící v   komunistické době k nedostatkovým zbožím.   Doba mu v tomto prostě přála. Pokud mezi   nedostatkové zboží patřil i toaletní papír,   oproti ostatním byl jeho život skutečně v   luxusu. Snímek po divácké stránce přinese   kromě nostalgické takříc gangsterské zábavy   také něco jako pocit zadostiučinění   sociálnímu a ekonomickému aspektu komunismu v   osmdesátých letech, který ostatně známe i u   nás v Česku.
Krupe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.5.2022
Tak trochu humorný pohled na věčného   útěkáře z vězení . Retro jak má být.   Polonézy, Fiaty, Žigulíky, východoněmecké   kníry, polské burzy a tak trochu dehonestovaní   policajti. Taková úsměvná oddychovka.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Král útěků (2021)Král útěků (2021)Král útěků (2021)Král útěků (2021)
Reklama