Zari
ohodnotit

Nahoru, dolů

Bounce

Další název:
Nahoru dolů; Hore a dole (SK); Pády a vzlety (SK); Bounce - Eine Chance für die Liebe
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
7.6.2001
„Dramatický příběh o lásce a riziku, které skrývá romance.“
Popis / Obsah / Info k filmu Nahoru, dolů
Sebevědomý mladý společník velké reklamní agentury Buddy Amaral uzavřel kontrakt s leteckou společností Infinity Air. Na letišti se seznámí s atraktivní blondýnkou Mimi a scenáristou Gregem, jenž se vrací z neúspěšné premiéry své první divadelní hry. Greg všem vypráví o své rodině, a že spěchá domů. Jenže letenku sehnal až na další den. A tak se Buddy impulsivně rozhodne a přenechá mu svou. V noci ke své hrůze zjistí, že letadlo se zřítilo. Když Gregova manželka Abby zjistí, že její muž je mezi oběťmi, zhroutí se. Ani Buddy se nedokáže s Gregovou smrtí smířit a začne pít. Nepřidává mu ani fakt, že letecká společnost ve své kampani zneužívá soucitu s mrtvými a jejich rodinami. Nakonec se zhroutí a stráví několik měsíců v protialkoholní léčebně. S Gregovou smrtí se stále nemůže vyrovnat, a tak vyhledá Abby, která pracuje jako realitní agentka, vydává se za zákazníka a dohodí jí výhodnou zakázku. Stráví spolu příjemné odpoledne, když ho Abby pozve na baseball. Dál už se s ní ale vídat nechce, má špatný pocit, že jí tají pravdu. Jeho asistent Seth se však postará, aby se znovu setkali. Dvojice se postupně sbližuje. Abby Buddyho dokonce seznámí se svými syny, pětiletým Joeyem a osmiletým Scottem. Buddy se konečně rozhodne říct pravdu. Než to ale stihne, dostane se Abby do rukou nahrávka, kterou pořídila Mimi na letišti. Zklamaná žena Buddyho obviní ze lži a vyhodí ho. Buddy se s ní marně pokouší setkat. Blíží se soudní přelíčení a letecká společnost chce, aby Buddy svědčil v její prospěch.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nahoru, dolů
Nikdo neví, co mu osud přichystá za překvapení. Něco takového, co se stalo Buddymu Amaralovi, by se mohlo stát každému...

Buddy má skvělou kariéru v reklamní agentuře, je úspěšný, sebevědomý, šarmantní a všichni ho zbožňují. Jedné noci však kvůli sněhové vánici uvízne na letišti. Seznámí se s Gregem, který pospíchá strávit Vánoce se svou rodinou. Buddymu se podaří sehnat jediné volné místo v letadle, ale s vidinou žhavé noci s kolegyní ho velkoryse přenechá Gregovi. Ráno se ovšem dozvídá, že letadlo, ve kterém měl sedět, spadlo. Frajer Buddy se nedokáže se situací vyrovnat, začne pít a po návratu z protialkoholní léčebny vyhledá Gregovu manželku Abby. Postupně se sblíží s ní i s jejími dvěma syny. Chce Abby pomoct, ovšem jaksi jí zapomene sdělit, kdo ve skutečnosti je...

Melodramatický příběh o kouzlu lásky a rodinného života stojí na dvojici hereckých představitelů - Benu Affleckovi a Gwyneth Paltrow.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 11.08.2002 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nahoru, dolů
BOUNCE je dramatickým příběhem o lásce a riziku, které skrývá romance. Není však pouze o romantickém dobrodružství, ale i o romantické realitě a šancích, které poskytuje.

Buddy (Ben Affleck) je společníkem v úspěšné losangelské reklamní agentuře, kde rozbíhá množství projektů. Je odvážný, sebevědomý a neuvěřitelně šarmantní, takže ho milují nejen jeho klienti, ale díky jeho nebezpečně atraktivnímu vzhledu i všechny ženy, se kterými se setkává. Buddy je prostě dítětem štěstěny… dokud jedné prosincové noci neuvízne kvůli sněhové bouřce na letišti v Chicagu.

Tam se seznámí s Gregem Janellem (Tony Goldwin), který pospíchá domů strávit Vánoce s rodinou. Buddy, který díky svým kontaktům sehnal letenku na jediný volný let, má dvě možnosti: odletět, anebo strávit větrnou noc se vzrušující kolegyní Mimi (Natasha Henstridge). Samozřejmě zvolí slibnější variantu a velkoryse nabídne svoji letenku Gregovi.

Následující ráno se dozví šokující zprávu o páuě letadla, v kterém měl sedět. Člověk, který má vždy na všechno odpověď, náhle nenachází slov…

Když navíc vyhraje cenu Cleo za reklamu na inkriminovanou leteckou společnost, rozhodne se utišit výčitky svědomí a navštíví Gregovu vdovu (Gwyneth Paltrow). Tento nečekaný krok radikálně a rozhodně nezapomenutelným způsobem změní životy dvou lidí, kteří by se normálně nikdy nesetkali.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nahoru, dolů
Úspěšný scenárista Don Roos debutoval jako režisér provokativní černou komedií Všichni moji muži (1998). Ve svém druhém režijním opusu Nahoru, dolů však jakoby ztratil odvahu a inspiraci. Podle vlastního scénáře totiž natočil jen průměrné milostné rnelodrama, upadající místy do zbytečně sentimentální polohy. Podobně jako v nedávno uvedeném snímku Otec rodiny (2000) i tady je hlavním hrdinou úspěšný sebejistý manažer, který nečekaně podlehne kouzlu lásky a rodinného života. - Frajerského společníka prosperující reklamní agentury Buddyho Amarala zcela vyvede z míry, když při leteckém neštěstí zahyne náhodný známý, jemuž z náhlého popudu přenechal letenku. Mladík kvůli tomu začne pít. Po návratu z protialkoholické léčby se postupně sblíží s vdovou po zemřelém Abby, a zamiluje se do ní právě tak, jako ona do něho. Spřátelí se i s dvěma jejími synky. Zdráhá se však říci jí pravdu. Rozpolcená žena se ji náhodou dozví těsně předtím, než se milenec odhodlá k přiznání. Nedokáže přenést přes srdce, ze jí lhal, a rozejde se s ním. Muž, který konečně našel své místo v životě, ji přesvědčí až svou výpovědí při soudním procesu s leteckou společností, pro niž pracuje jeho agentura. - Komorní snímek pracuje především s dialogy a vyvažuje melodramatické situace jemným humorem. Poskytuje příležitost zejména Benu Affleckovi a Gwyneth Paltrowové, kteří však nejsou tak přesvědčiví, jak by měli být. Nevýrazné dílko tak zůstane zaznamenáno v historii kinematografie jen díky skutečnosti, že bylo prvním studiovým filmem distribuovaným do několika speciálně vybavených kin přímo, v digitální podobě přes satelit.
Tomáš Bartošek Filmový přehled 2001/6/27

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:35 - 11:30

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Šikmá věž v Pise

11:15 - 12:15

11 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:50

31 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:15 - 12:20

11 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Byron Mabe

Mabe Byron

Naposled navštívené:
Byron Mabe

Mabe Byron