Zari
ohodnotit

Náhle třicetiletá

13 Going on 30

Další název:
Přes noc třicítkou; Cez noc tridsiatničkou (SK); 30 über Nacht
Rok:
2004
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
12.8.2004
„Občas má každý pocit, jakoby mu bylo ještě včera 13... Jenně se to skutečně stalo!“
Popis / Obsah / Info k filmu Náhle třicetiletá
Píše sa rok 1987 a pôvabná brunetka Jenna Rinková (Christa B. Allen) práve dnes slávi svoje trináste narodeniny! Od tohto dňa naozaj veľa očakáva, pretože jej kamarátky sľúbili, že na oslavu privedú i chlapca jej snov Chrisa Grandyho (Alex Black)! A hoci to skutočne urobia, dopadne to úplne inak, než v jej predstavách – dievčatá ju totiž zavrú zo zaviazanými očami do skrine a namiesto vytúženého Chrisa za ňou pošlú jej najlepšieho kamaráta Matta (Sean Marquette) – a ony sa zatiaľ i s Chrisom a občerstvením rýchlo vyparia! Jenna je strašne sklamaná a nešťastná. netúži po ničom inom, než stať sa atraktívnou a úspešnou tridsiatničkou a nebyť už nikdy viac dievčaťom, ktoré si nik nevšíma... Keď sa na druhý deň ráno zobudí, zistí, že neleží vo svojej detskej izbe, ale v úžasnom štýlovom byte v roku 2004 – a vizuálne je svojím o celých sedemnásť rokov starším ja (Jennifer Garner)! Kto je ale ten polonahý chlapík, ktorý práve vyliezol z jej sprchy, to spočiatku ani len netuší... Až keď ju príde vyzdvihnúť jej najlepšia kamarátka – to o sebe aspoň tvrdí - Lucy (Judy Greer), aby šli spolu do práce, začne sa v tom Jenna ako-tak orientovať. Dozvie sa, že ona a Lucy sú hviezdne reportérky uznávané magazínu pre ženy a že muž z jej sprchy je jej priateľ! No hoci je dnes Jenna naozaj tridsiatničkou, vo vnútri je ešte stále tým istým trinásťročným dievčatkom, čo včera, a preto pre ňu vôbec nie je ľahké privyknúť si na nový život „dospeláčky“. Dúfa, že jej v tom pomôže i jej dávny priateľ Matt, ktorý je dnes samozrejme tiež už dospelý (Mark Ruffalo). Zistí však, že už celé roky spolu neprehovorili ani slovíčko! A o niečo neskôr ešte čosi - že Matt pre ňu je, a zrejme vždy i bol, viac ako len kamarát...

Zdroj: Markíza


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Náhle třicetiletá
Píše se rok 1987 a Jenna Rinková slaví třinácté narozeniny. Od věrného kamaráda Matta Flamhaffa dostane vlastnoručně vyrobený dům pro panenky, pojmenovaný Dům snů, a k němu balíček kouzelného Prášku splněných přání. Jinak je ovšem její dospívání krušné. Marně se snaží dostat do party třídních hvězd, a navíc spolužačka Lucy její naděje pohřbí, když ji krutým kanadským žertem pokoří. Není divu, že si naštvaná Jenny přeje, aby jí bylo třicet a tohle všechno měla za sebou. Když se ráno probudí, píše se rok 2004 a z ní je třicetiletá žena, žijící sama v luxusním bytě na Páté avenue. Zjistí, že pracuje jako editorka módního časopisu Poise, její podřízenou a současně nejlepší kamarádkou je Lucy, má přátele na vysokých místech a spoustu ctitelů. Zdá se, že všechny její sny se splnily. Jenže pořád je jí vlastně třináct a nikde nevidí kamaráda Matta. Požádá asistentku, aby ho našla, a ke své hrůze se dozví, že je fotografem, je zasnoubený a ona že ho zradila a odvrhla na střední škole, aby se dostala do elitní party. Navíc zjistí, že je nespolehlivá a spolupracovníci ji nemají rádi. Sama sobě se hnusí a rozhodne se vše změnit. Začne se ke kolegům a přátelům chovat mile, rozejde se s povrchním přítelem a pokusí se obnovit vztah s Mattem. Ten si sice uvědomí, že Jenny stále miluje, minulost však změnit nedokáže. Když Jenny zjistí, že ji Lucy zneužívá a pomlouvá stejně jako kdysi ve škole, vydá se do rodného New Jersey, aby se usmířila s rodiči, porozhlédla po minulosti a našla v ní řešení, jak se vypořádat s nečekanou současností.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Náhle třicetiletá
Jenna Rinková slaví v roce 1987 třinácté narozeniny. Necítí se zrovna šťastně - rodiče jí dusí a spolužáci ve škole jí ignorují. Narozeninová oslava se málem promění v katastrofu a Jenna si přeje, aby co nejrychleji dospěla a mohla žít podle svých představ. Druhý den zjistí, že se píše rok 2004, je jí třicet, má skvělou práci a báječný byt. Vrhne se nadšeně do nového života, ve kterém však přece jenom kdosi chybí - její nejlepší kamarád z dětství Matt. Začne po něm pátrat a ukáže se, že Matt je zasnoubený a bude se ženit. A Jenna si najednou ze všeho nejvíc přeje, aby nebylo příliš pozdě.

Zdroj: HBO Europe


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Náhle třicetiletá
Komedie pro dítě v každém z nás..
S pomocí kouzelného prášku se třináctiletá Jenna Rink (Jennifer Garner) přenese ze své otřesné přítomnosti do úžasné budoucnosti. Přes noc se stane okouzlující TŘICÍTKOU se vším, co si kdy přála, ale s výjimkou svého nejlepšího kamaráda Matt (Mark Ruffalo). Navenek dospělá žena, teď musí pomoci malé holce uvnitř najít skutečnou lásku, kterou tak nečekaně opustila.
DVD Express


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Toulavá kamera (2003) [TV cykl...

10:00 - 10:35

19 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Hitlerova tajná bomba

10:10 - 10:55

9 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - My, chalupáři

09:30 - 10:25

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

09:50 - 11:00

29 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Reklama